Tort ciocolatos

de adry88 in Torturi, 11 Mai 2013 | 1682 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua(de tara am folosit)
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 50 g ciocolata alba
  • 1 lingurita praf de copt

Crema

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 100 g ciocolata
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml frisca

Decor

  • crema de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Blatul-albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devine spuma dupa care adaugam zaharul si mixam bine.


Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri,omogenizam, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,ciocolata rasa si omogenizam.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia.


Crema- Amestecam faina cu cacao si putin lapte.


Restul de lapte il amestecam cu zaharul si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam amestecul,lasam sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa,la final oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucati,amestecam si lasam sa se raceasca foarte bine.


Mixam frisca dupa care adaugam crema racita si omogenizam.


Asamblarea-asezam prima foaie-insiropam-am adaugat frisca amestecata cu dulceata,a 2 foaie -insiropam -crema de ciocolata-foaie-insiropam si dam la rece 30 min dupa care decoram dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

adry88 1

12.05.2013, 15:11

loredanaaa 1

25.05.2013, 01:32

ce bunatate

Sandie 1

21.03.2014, 17:08

Cred ca trebuie sa fie gustos, dar din 200ml frisca cita amesteci cu dulceata si cita cu crema de ciocolata ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Tort cu lamaie Dukan