Tort cu budinca de caramel si ciocolata

de Miha in Torturi, 12 Ian 2012 | 4164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic budinca de caramel Dr Oetcher
  • Pentru crema:
  • 1200 ml lapte
  • 12 linguri zahar
  • 75 g amidon
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Pentru ornat am folosit:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri intaritor
  • 1 lingura cafea solubila fina  (ness)
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de caramel si ciocolata:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. Separat amestecam faina cu budinca si praful de copt, apoi o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora.



Blatul se pune pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Am triplat cantitatile de la budinca de caramel ce-am facut-o cu ceva vreme in urma.



Zaharul se caramelizeaza, pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Laptele se toarna peste zaharul caramelizat, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul.



Amidonul il "desfacem" cu putin lapte din cratita, apoi il turnam peste laptele cu caramel. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.



Impartim crema in jumatate. In una din parti incorporam untul, iar in cealalta ciocolata rupta bucatele. Omogenizam si lasam la racit.


Blatul racit il taiem in 3. Pe unul din blaturi punem crema cu ciocolata, acoperim cu al doilea blat, crema de caramel si cel de-al treilea blat.


Smantana rece se bate cu mixerul pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul si intaritorul si mixam pana se intareste bine. La sfarsit incorporam ness-ul, amestecand usor cu o lingura.



Eu am vrut neaparat sa fac modelul lui Gabi, dar voi puteti orna cum doriti. Si pentru ca spiralele alea sa iasa foarte bine, va sugerez sa folositi frisca vegetala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Miha 1

16.01.2012, 13:47

Multumesc frumos dragele mele!

Zamfira 1

20.12.2012, 21:47

Miha 1

20.12.2012, 22:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata