Tort cu budinca de lamaie

de Lau in Dulciuri, 27 Feb 2011 | 2799 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de portocale

Crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 4oo ml lapte
  •  7 linguri zahar
  • 350 ml compot de cirese dau suc natural de cirese

Decor:

  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de lamaie:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul,apa,uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul.


Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,faina se amesteca cu praful de copt si cacao.


Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile batute spuma,


Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt,blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.


Crema 1:


punem 350 ml lapte la fiert,restul se amesteca cu plicul de budinca si 4 linguri de zahar.


Cand laptele a fiert se ia oala de pe foc se adauga compozitia preparata,amestecam pana se omogenizeaza,punem oala le foc pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca.


Crema 2;


punem 300 ml compot la fiert, plicul il amestecam cu restul de compot si cele 3 linguri de zahar,cand a fiert compotul adaugam plicul amestecat, lasam pe foc pana se ingroasa,lasam sa se raceasca.


Asamblarea:


taiem tortul in doua, insiropam, adaugam budinca galbena peste ia adaugam budinca roz,adaugam a 2-a felie de tort ,insiropam un pic.


Se acopera cu frisca,se orneaza dupa imaginatie.


Eu am oprit 2 linguri de budinca si am ornat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

28.02.2011, 10:46

bun bun

Lau 1

28.02.2011, 13:23

motan

adry88 1

18.06.2011, 12:29

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu nuci caramelizate