Tort cu budinca de portocale

de Lau in Torturi, 29 Mar 2014 | 2005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • Crema de portocale
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml suc de portocale(proaspat stors)
  • Crema 1
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • capsuni
  • Decor
  • 300 ml frisca
  • 1 plic 3 in 1
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de portocale:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa si amestecam pana ce se omogenizeaza. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste amestecul de ou si amestecam cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam blatul sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2,


Crema 1 - mixam smantana cu zaharul dupa care incorporam in frisca mixata.


Crema de portocale - batem ouale cu zaharul, adaugam amidonul amestecat cu putin suc de portocale, amestecam adaugand treptat sucul de portocale. Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce se ingorasa crema, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.


Asamblare - pe un platou adaugam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema 1, deasupra adaugam capsuni taiate felii, budinca de portocale si dam la frigider 1 ora. Scoatem tortul de la frigider adaugam a 2 foaie de blat insiropam si decoram cu frisca (dupa ce am mixat-o la final am adaugat 1 plic de 3 in 1)


Dam la rece minim 2 ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lau 1

30.03.2014, 11:35

Corina mai schimbam si meniul

gaby_gabytza 1

03.04.2014, 12:09

bunatateeeeeee

-Licurici- 1

11.12.2017, 11:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piept de pui umplut
  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de portocale fara coacere