Tort cu budinca de portocale

de Lau in Torturi, 29 Mar 2014 | 998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • Crema de portocale
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml suc de portocale(proaspat stors)
  • Crema 1
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • capsuni
  • Decor
  • 300 ml frisca
  • 1 plic 3 in 1
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de portocale:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa si amestecam pana ce se omogenizeaza. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste amestecul de ou si amestecam cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam blatul sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2,


Crema 1 - mixam smantana cu zaharul dupa care incorporam in frisca mixata.


Crema de portocale - batem ouale cu zaharul, adaugam amidonul amestecat cu putin suc de portocale, amestecam adaugand treptat sucul de portocale. Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce se ingorasa crema, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.


Asamblare - pe un platou adaugam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema 1, deasupra adaugam capsuni taiate felii, budinca de portocale si dam la frigider 1 ora. Scoatem tortul de la frigider adaugam a 2 foaie de blat insiropam si decoram cu frisca (dupa ce am mixat-o la final am adaugat 1 plic de 3 in 1)


Dam la rece minim 2 ore inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Corinuta 1

29.03.2014, 22:59

Tare bun tort! Pe vremuri imi placeau prajiturile mai light cu frisca/fructe/budinca Acum, de cand sunt bucataras m-au corupt si pe mine fetele astea cu ciocolata

Lau 1

30.03.2014, 11:35

Corina mai schimbam si meniul

gaby_gabytza 1

03.04.2014, 12:09

bunatateeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si portocale