Tort cu capsuni

de La Ancuta in Torturi, 26 Iun 2012 | 3008 vizualizari

 

Am ramas in urma cu postarile. Acest tort l-am facut in urma cu 2 saptamani, iar daca va place si vreti sa-l incercati inca mai gasiti capsuni in piata. Se potriveste de minune cu caldura de afara, racoros si bun :).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 280 g zahar
  • 140 g faina
  • 140 g unt
  • Crema:
  • 100 g capsuni facute piure
  • 100 g capsuni taiate bucati
  • 200 g branza de vaci
  • 100 g iaurt
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 60 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • Pentru ornat:
  • 400 g capsuni taiate felii
  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Pentru blaturi separam 3 oua si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Separat mixam cele 3 galbenusuri cu oul intreg si zaharul pana devin ca o crema. Adaugam spuma de albus si amestecam usor pana se incorporeaza. Cernem faina si o incorporam usor in compozitie iar la final adaugam unul topit, dar nu fierbinte. Amestecam usor.


Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi in tava rotunda (26 cm), tapetata cu hartie de copt. Scoatem din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.


Intre timp pregatim crema. Mixam branza de vaci impreuna cu iaurtul si zaharul iar apoi adaugam 100 g capsuni facute piure. Gelatina o punem la hidratat in 5 linguri de apa rece apoi o dizolvam pe foc mic (fara sa fiarba). Peste gelatina topita adaugam cate o lingura din crema si amestecam pana se omogenizeaza. O amestecam apoi cu restul de crema. Dam vasul la frigider pana incepe putin sa se gelatineze.


Intre timp mixam frisca. Scoatem crema din frigider si o amestecam usor cu frisca batuta. La final adaugam capsunile taiate bucatele si amestecam usor.


Pe un platou asezam unul din blaturi si punem inelul de tort in jurul lui. Punem crema peste blat, nivelam si acoperim cu celalalt blat.


Dam tortul la frigider pentru minim 2 ore. Scoatem tortul din frigider si il ornam cu felii de capsuni.


Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj iar apoi o turam pe tort, incepind din mijloc. Dam din nou la frigider pana se intareste jeleul.


Scoatem inelul din jurul tortului si daca este nevoie ornam de jur imprejur cu frisca batuta (eu nu l-am mai ornat) :D.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (29)

beyou4 1

01.07.2012, 00:35

La Ancuta 1

02.07.2012, 09:26

Multumesc

Micutza Luana 1

16.03.2013, 16:09

deliciossss yamii yamii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!