Tort cu frisca

de ianculubita in Torturi, 12 Iun 2013 | 1121 vizualizari

 

Imi place sa fac de toate dar nu prea complicate;acest tort pe care vi-l recomand,e simplu,simplu de tot si delicios!!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5oua
  • 6linguri zahar
  • 6linguri faina
  • 1lingura apa
  • 1lingurita praf de copt
  • 200ml frisca lichida
  • zmeura
  • 50ml sirop de violete
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

Galbenusurile frecate cu un praf de sare,si zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,albusurile spuma tare apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta;


totul amestecam cu o lingura cu miscari verticale;


rasturnam in forma de tort cu hartie de copt si lasam pana se aureste dar facem si testul cu scobitoarea;


dupa ce s-a racit il taiem in doua pe orizontala si-l lasam deoparte.


Facem un sirop din 150ml apa,1lingura zahar si siropul de violete,insiropam blaturile,punem frisca pregatita dupa instructiuni,peste frisca presaram zmeura,imbracam tortul tot cu frisca si ornam cu fructele ramase;


eu am folosit ultimul rest de zmeura de la congelator;


lasam tortul la frigider pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

stiu ca la blaturile de tort nu se pune praf de copt,eu am pus pentru siguranta dar voi nu puneti ca merge si fara el

2

in sirop puteti adauga orice alta aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ianculubita 1

12.06.2013, 15:54

mirela0911 1

12.06.2013, 20:03

bun tort!

Rocsi 1

12.06.2013, 20:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si mure