Tort cu frisca

de ianculubita in Torturi, 12 Iun 2013 | 1043 vizualizari

 

Imi place sa fac de toate dar nu prea complicate;acest tort pe care vi-l recomand,e simplu,simplu de tot si delicios!!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5oua
  • 6linguri zahar
  • 6linguri faina
  • 1lingura apa
  • 1lingurita praf de copt
  • 200ml frisca lichida
  • zmeura
  • 50ml sirop de violete
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

Galbenusurile frecate cu un praf de sare,si zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,albusurile spuma tare apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta;

totul amestecam cu o lingura cu miscari verticale;

rasturnam in forma de tort cu hartie de copt si lasam pana se aureste dar facem si testul cu scobitoarea;

dupa ce s-a racit il taiem in doua pe orizontala si-l lasam deoparte.

Facem un sirop din 150ml apa,1lingura zahar si siropul de violete,insiropam blaturile,punem frisca pregatita dupa instructiuni,peste frisca presaram zmeura,imbracam tortul tot cu frisca si ornam cu fructele ramase;

eu am folosit ultimul rest de zmeura de la congelator;

lasam tortul la frigider pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

stiu ca la blaturile de tort nu se pune praf de copt,eu am pus pentru siguranta dar voi nu puneti ca merge si fara el

2

in sirop puteti adauga orice alta aroma

RETETA IN IMAGINI

Tort cu frisca-0
Tort cu frisca-1
Tort cu frisca-2
Tort cu frisca-3
Tort cu frisca-4
Tort cu frisca-5
Tort cu frisca-6
Tort cu frisca-7

COMENTARII (14)

ianculubita

ianculubita 1

12.06.2013, 15:54

mirela0911

mirela0911 1

12.06.2013, 20:03

bun tort!

Rocsi

Rocsi 1

12.06.2013, 20:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!