TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE

de Roda in Torturi, 24 Iun 2009 | 3799 vizualizari

 

Vi se pare ciudata combinatia?Incercati si veti vedea rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150g.faina ,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 lingura zahar,
  • 50g. unt sau margarina ,
  • 1 dl. bere neagra;
  • Pentru umplutura:
  • 4 pere potrivit de mari,
  • 100g.cascaval emental ras,
  • 2 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 2dl. lapte;
  • Pentru forma;
  • 1/2 lingura faina;

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE:

1.Intr-un castron se pune faina, sarea si zaharul.Se adauga margarina faramitata.Se toarna berea si se  framanta un aluat ,care se acopera cu folie si se tine in frigider 30 de minute.Se pune apoi aluatul  pe planseta infainata si se intinde  si se captuseste cu el o forma rotunda de tort infainata.In asa fel se captuseste forma incat si marginile sa fie acoperite.Se inteapa in mai multe locuri si se coace in cuptor preincazit ,la inceput la 200*C, apoi la 180*C,timp de 15 minute.

2.Intre timp, se curata merele ,se scoate casa semintelor, se taie in patru, apoi fiecare bucata se cresteaza, nu se taie felii, in asa fel incat  intre crestaturi sa se puna cascavalul ras.Se amesteca ouale cu zaharul  si cu laptele  fierbinte si amestecul se varsa peste mere.Se pune forma la cuptor pentru 30-35 de minute.Daca partea de sus se prea rumeneste, se acopera cu folie .

3.Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in 8 felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Dobos