TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE

de Roda in Torturi, 24 Iun 2009 | 3041 vizualizari

 

Vi se pare ciudata combinatia?Incercati si veti vedea rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150g.faina ,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 lingura zahar,
  • 50g. unt sau margarina ,
  • 1 dl. bere neagra;
  • Pentru umplutura:
  • 4 pere potrivit de mari,
  • 100g.cascaval emental ras,
  • 2 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 2dl. lapte;
  • Pentru forma;
  • 1/2 lingura faina;

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE:

1.Intr-un castron se pune faina, sarea si zaharul.Se adauga margarina faramitata.Se toarna berea si se framanta un aluat ,care se acopera cu folie si se tine in frigider 30 de minute.Se pune apoi aluatul pe planseta infainata si se intinde si se captuseste cu el o forma rotunda de tort infainata.In asa fel se captuseste forma incat si marginile sa fie acoperite.Se inteapa in mai multe locuri si se coace in cuptor preincazit ,la inceput la 200*C, apoi la 180*C,timp de 15 minute.


2.Intre timp, se curata merele ,se scoate casa semintelor, se taie in patru, apoi fiecare bucata se cresteaza, nu se taie felii, in asa fel incat intre crestaturi sa se puna cascavalul ras.Se amesteca ouale cu zaharul si cu laptele fierbinte si amestecul se varsa peste mere.Se pune forma la cuptor pentru 30-35 de minute.Daca partea de sus se prea rumeneste, se acopera cu folie .


3.Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in 8 felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei cu taitei lati
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

ieri la 14:36

Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi

de RODIMUR 7

pe 08.07 la 15:18

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone