TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE

de Roda in Torturi, 24 Iun 2009 | 1882 vizualizari

 

Vi se pare ciudata combinatia?Incercati si veti vedea rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150g.faina ,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 lingura zahar,
  • 50g. unt sau margarina ,
  • 1 dl. bere neagra;
  • Pentru umplutura:
  • 4 pere potrivit de mari,
  • 100g.cascaval emental ras,
  • 2 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 2dl. lapte;
  • Pentru forma;
  • 1/2 lingura faina;

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE:

1.Intr-un castron se pune faina, sarea si zaharul.Se adauga margarina faramitata.Se toarna berea si se framanta un aluat ,care se acopera cu folie si se tine in frigider 30 de minute.Se pune apoi aluatul pe planseta infainata si se intinde si se captuseste cu el o forma rotunda de tort infainata.In asa fel se captuseste forma incat si marginile sa fie acoperite.Se inteapa in mai multe locuri si se coace in cuptor preincazit ,la inceput la 200*C, apoi la 180*C,timp de 15 minute.


2.Intre timp, se curata merele ,se scoate casa semintelor, se taie in patru, apoi fiecare bucata se cresteaza, nu se taie felii, in asa fel incat intre crestaturi sa se puna cascavalul ras.Se amesteca ouale cu zaharul si cu laptele fierbinte si amestecul se varsa peste mere.Se pune forma la cuptor pentru 30-35 de minute.Daca partea de sus se prea rumeneste, se acopera cu folie .


3.Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in 8 felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Krem a la krem,,