Tort cu capsuni

de gaby_gabytza in Torturi, 3 Iun 2013 | 2004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 100 ml sirop capsuni
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina
  • 1 esenta lamaie
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 3 linguri gris
  • capsuni
  • Decor
  • 6 capsuni
  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Blat - Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, cacaoa, esenta si uleiul. Adaugam peste albusuri si mixam bine. Adaugam treptat sirop si faina amestecata cu praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava cu inel detasabil si adaugam compozitia in tava. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Crema - Punem laptele la fiert cu 100 g zahar. Restul de zahar il amestecam cu galbenusurile pana se topeste. Luam laptele de pe foc si il adaugam peste galbenusuri, apoi il punem din nou la foc mic. Amestecam si adaugam treptat grisul amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Luam de pe foc si adaugam capsunile taiate bucati. Dam la rece 15 min.


Feliem blatul in 3 si insiropam prima foaie cu putin compot de visine. Asezam felia de tort in tava cu inel detasabil adaugam un rand crema. Deasupra feliei a 2 a pe toata marginea adaugam capsuni taiate in 2 si peste crema. Punem ultima felie de blat insiropata si asezam prima data cateva felii de capsuni. La sfarsit adaugam un plic tort gelee rosu dizolvat conform instructiunilor de pe plic. Dam tortul la rece minim 2 ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

gaby_gabytza 1

03.06.2013, 20:10

va multumesc tuturor

Gabi81 1

02.07.2013, 23:16

Buna seara! Am doua nelamuriri:
1. La modul de preparare scrie ca se amesteca galbenusurile cu zaharul, dar la ingrediente nu apare cat zahar.
2. Chiar ajung 3 linguri de gris ca sa intareasca 1 l de lapte?
Multumesc pentru raspunsuri.
O seara placuta!

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 14:14

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie