Tort cu capsuni

de adriana65 in Torturi, 29 Mai 2009 | 9651 vizualizari

 

Intr-o revista Ioana-Secretele bucatariei, mai veche, am vazut un tort cu capsuni. Arata bestial. Mi-a ramas intiparit in minte. Fiind vremea capsunilor am hotarat sa-l prepar si eu. Zis si facut. Am cumparat capsuni, m-am intors acasa si am constatat ca nu aveam toate ingredientele cerute de reteta. Nu puteam sa renunt la prepararea tortului, asa ca am prestat din ce aveam. A avut succes si tortul facut dupa reteta mea.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  •  3 oua
  • 100 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75 g faina
  • 25 g amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lichior amaretto
Ingrediente pentru crema:
  • 500 g capsuni
  •  500 ml frisca
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic Tort-Gelee
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Pentru blat, albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa, zaharul tos si cu zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile. Am mai dat o tura cu mixerul. Am adaugat ingredientele solide: faina amestecata cu amidonul, cacaoa si praful de copt.
Am pus compozitia intr-o forma de tort de 24 cm diametrul, tapetata cu hartie de copt. Am copt aproximativ 20 min. Am scos tortul din cuptor, am desprins hartia de copt si l-am pus pe un gratar pentru prajituri la racit. Dupa racire am taiat blatul de tort in doua si am insiropat cu un sirop preparat din apa cu zahar, fiert pana ce se ingroasa putin, apoi, dupa ce am inchis focul, am adaugat lichiorul.


Pentru crema am spalat capsunile, le-am curatat , am pus deoparte 100 g pentru ornat; 200g se taie feliute mici; 200 g se pun in paharul blenderului si se fac pasta.

Am batut frisca putin, am adaugat intaritorul si zaharul vaniliat. Am batut bine frisca , am adaugat pasta de capsuni si am mai mixat foarte putin. La sfarsit am pus capsunile taiate si am amestecat cu o paleta pentru ca aceste capsuni sa ramana cat de cat nezdrobite.

Pe blatul de jos am repartizat cam 90% din frisca ; am intins-o bine pe toata suprafata blatului, am nivelat si am pus cel de-al doilea blat. L-am insiropat si pe acesta.

Am acoperit cu frisca ramasa, am intins-o bine cu cutitul si deasupra am repartizat capsunile lasate pentru ornat, taiate in felii subtiri. Am preparat jeleul din praful de jeleu amestecat cu 2 linguri de zahar, am adaugat 150 ml apa si am pus la fiert cam 1 minut. Jeleul astfel obtinut l-am lasat sa se racoreasca (nu prea mult ca se ingroasa si nu-l mai puteti repartiza frumos peste blat), apoi l-am intins pe toata suprafata tortului.

Si gata tortul! Simplu si delicios!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

adriana65 1

31.05.2009, 22:33

Roda mersi, anul trecut am preparat tortul cu crema cu branza de vaci si capsuni, a fost delicos si acela . Nu este de mirare ca musafirii tai au mancat tot tortul.

gaby_duceag 1

18.10.2009, 09:04

ce bine arata!!!

elena1988 1

02.02.2011, 17:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Banana roll cake