Tort cu capsuni si ciocolata

de getix in Torturi, 30 Mai 2013 | 4378 vizualizari

 

de cand l-am vazut la vio_dreams, mi-a ramas gandul la el, asa ca m-am pus pe treaba !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 3 linguri ulei
  • Crema :
  • 500 ml frisca Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 250 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 30 g gelatina
  • capsuni
  • Sirop :
  • 1 /2 cana apa
  • 1 lingura miere
  • esenta vanilie
  • 1/2 cana sirop de la capsuni
  • Glazura :
  • 1 tableta ciocolata neagra
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura ulei
  • capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si ciocolata:

Pentru blat, separam albusurile de galbenus. Le mixam spuma apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana arata ca o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza. Amestecam cele doua compozitii usor, apoi adaugam faina cernuta impreuna ca cacao. Tapetam forma cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem la cuptor pentru 20 min. Cand este gata scoatem si lasam blatul la racit.


Crema: Capsunile le taiam in jumatate si le amestecam cu 5-6 linguri zahar. Mixam iaurtul cu mascarpone si zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim frisca apoi amestecam cu crema de mascarpone. Gelatina se hidrateaza in putina apa rece, apoi o dizolvam pt 20 sec. in cuptorul cu microunde si o adaugam in crema de mai sus, amestecand bine. Capsunile se scurg de sirop si se pun in crema .


Pentru sirop se pun pe foc apa cu mierea pana se topeste, adaugam esenta si eu am mai pus si sirop de la capsuni.


Blatul racit se taie in doua parti egale. In forma in care am copt blatul punem primul blat insiropat, crema cu capsuni si deasupra iar blat insiropat. Se pune la frigider, bine ar fi sa stea peste noapte, dar daca nu reusiti macar 4-5 ore .


Glazura se pregateste astfel: rupem ciocolata bucati, punem laptele, zaharul, uleiul la foc mic si amestecam incontinuu. Glazuram tortul si ornam cu capsuni trase in ciocolata. Eu am pasat o cana de capsuni, iar pasta rezultata am pus-o pe marginea tortului.


Garantat, e bun !

 

TIPS-URI

1

eu am amestecat gelatina topita cu putin sirop de capsuni , apoi am luat cateva linguri din crema , am amestecat cu gelatina si abia apoi am pus in toata crema gelatina . Imi era teama sa nu se formeze cocoloase de gelatina

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (25)

alemaria 1

20.06.2013, 17:11

nu ma ajutati va rog?praf de copt nu se pune in blat?

diaconta 1

20.06.2013, 17:15

Alemaria,se pare ca Georgeta nu a pus,dar eu zic ca poti sa pui putin daca vrei blatul mai crescut.

getix 1

20.06.2013, 18:35

Merci Dia, pt ajutor!
Ale, eu nu am pus la acest blat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!