Desert tort cu ciocolata, mure si mascarpone - reteta cu nr. 500

de oanapl in Torturi, 14 Ian 2018 | 2032 vizualizari

 

Acest tort delicios l-am pregătit în urmă cu o lună cu ocazia zilei mele de naștere. 

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • pentru crema de mure:
  • 500 g mure
  • 6 linguri zahăr
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 100 ml smântână pentru gătit cu 25% grăsime
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă
  • pentru crema de ciocolată:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 100 ml smântână pentru gătit cu 25% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • pentru ornat:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 ml frișcă lichidă
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata, mure si mascarpone - reteta cu nr. 500:

Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore (sau peste noapte).

Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.

Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.

Torni compoziția într-o tavă (23 cm diametru) tapetată pe fund cu hârtie de copt iar marginile unse cu unt. Dai tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 40 de minute, până blatul devine ferm la atingere. Îl scoți pe un grătar și-l lași la răcit. După ce s-a răcit complet, tai blatul în trei discuri (eu am decupat partea mai bombată de deasupra).



Crema de mure:

Pui murele într-o oală, adaugi zahărul, apa și lași să clocotească pentru 5-10 minute. Le pui într-o sită și le pisezi cu o furculiță, apoi le apeși pentru a scurge zeama. Lași sucul rezultat să se răcească complet.


Mixezi frișca lichidă cu smântâna.


Gelatina o pui la hidratat în 50 ml de suc de mure rece, iar după 10 minute o topești la bain-marie. Amesteci gelatina cu sucul de mure și apoi o adaugi peste frișca mixată și omogenizezi.


Crema de ciocolată:


Scoți crema de ciocolată de la rece și o mixezi bine. Mixezi separat 100 ml frișcă lichidă cu 100 ml smântână și le adaugi peste crema de ciocolată și omogenizezi. Adaugi crema mascarpone și omogenizezi.


Așezi primul blat pe un platou și pui în jurul lui inelul reglabil pentru tort. Torni jumătate din crema de mascarpone și așezi al doilea blat deasupra.

Torni crema de mure peste blat și așezi al treilea blat deasupra și introduci platoul la frigider pentru 2 ore.



Treci pe marginile tortului de jur împrejur un cuțit bine ascuțit trecut prin apă fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului.


Îmbraci tortul cu cremă de ciocolată și păstrezi puțină cremă pentru ornat.


Pentru ornat, încălzești frișca lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească puțin și o torni peste tort lăsând să curgă ușor peste margini.


Ornezi tortul cu crema de ciocolată păstrată.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata, mure si mascarpone - reteta cu nr. 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

oanapl 1

15.12.2018, 15:45

Va multumesc tuturor de aprecieri si de urari!

diaconta 1

15.12.2018, 19:29

Minunat tort ai facut Oana La multi ani cu tot ce iti doresti

abstract01 1

16.12.2018, 00:37

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert briose cu afine
  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

  • 06

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Îngheţată parfait tiramisu

ieri la 21:05

Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni

ieri la 20:51

Bucățele de  pui cu  sos de muștar

ieri la 20:06

Cartofi și sparanghel verde

ieri la 20:02

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ricotta si zmeura