Tort de Paste

de Constelatialeu in Torturi, 19 Apr 2014 | 1271 vizualizari

 

E un tortulet cu blat de nuca si doua creme....decor de sezon..iepurasi coconasi...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina

Crema 1

  • 300 g unt 65% grasime
  • 200 g zahar farin
  • 150 g ciocolata neagra 52%cacao
  • 3 linguri smantana 40%grasime

Crema 2

  • 1 cutie mascarpone
  • 300 ml frisca vegetala
  • sirop de cirese amare
  • ornamente din pasta de zahar

Sirop

  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Paste:

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin spumoase si se topeste zaharul,se adauga nuca si faina si se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se incorporeaza albusurile in galbenusuri cu miscari incete de jos in sus.Se tapeteaza o forma de tort,18 cm diametrul,cu hartie de copt.Se da forma la cuptorul preincalzit ,e gata cand trece testul scobitorii.Dupa ce s-a racit bine,eu l-am facut cu o zi inainte,se taie in 4.


Crema 1:


Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin pana se topeste.Separat se marunteste ciocolata se,amesteca cu smantana si se pune pe foc la topit,sa nu fiarba.Se lasa 10 min apoi se mixeaza cu mixerul la viteza mare cca 10 min.Apoi incorporam ciocolata in unt,putin cate putin.Lasam la rece crema.


Crema 2:


Batem frisca bine ,apoi o amestecam cu branza mascarpone.N-am mai pus zahar pentru ca frisca e dulce.I-am dat o tenta de culoare ,adaugand putin sirop din dulceata de cirese amare.


Sirop:


Apa cu zaharu se fierb,se da la o parte si se adauga esenta de rom.Se lasa sa se raceasca.


Asamblare:


Asezam prima foaie de blat pe o farfurie,insiropam,punem un strat din crema 1,apoi foaia 2 insiropata,crema 2,foaia 3 insiropata,crema 1 la final ultima foaie si crema 2.Ornam alternativ cu crema 1 si 2 si apoi din pasta de zahar decupam iepurasi si modelam oua....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

theodorafemme 1

21.04.2014, 13:29

Cum ai facut iepurasii?

Constelatialeu 1

21.04.2014, 14:22

Theodorafemme......am intins pasta de zahar si apoi cu o forma de iepuras am decupat in pasta de zahar...

laura_n 1

23.04.2014, 17:41

ce flumos, cu iepulasi )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste