Tort Cupidon

de Miha in Torturi, 14 Feb 2010 | 4817 vizualizari

 

Happy Valentine's Day!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri amidon
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema de lapte:
  • 700 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 150 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • 4 linguri frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • frisca batuta
  • nuca de cocos rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cupidon:

Blat:


Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana luceste. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de rom ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea.


Faina o amestecam cu cacaoa, amidonul si praful de copt, dupa care o adaugam treptat in amestecul de mai sus.


Se coc 3 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu.


Crema de lapte:


Amestecam amidonul cu 50 g de zahar.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.


Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu restul de zahar (pudra) si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.


Crema de ciocolata:


Ciocolata rupata bucatele o punem la topit impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.


Crema pentru ornat:


Topim ciocolata si o amestecam cu cei 100 ml de frisca batuta.


Sirop:


Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la racit.


Din cele 3 blaturi racite, am decupat inimile de diferite marimi. 2 mari, 2 mijlocii si muuuulte mici. :))


Peste primul blat insiropat am pus o parte din crema de lapte, apoi un strat de crema de ciocolata. Am dat putin la congelator sa se intareasca, apoi am pus un al doilea strat de crema de lapte. Am acoperit cu cel de-al doilea blat insiropat si am ornat cu frisca.


Iubiti-va mult! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cupidon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

Miha 1

26.02.2012, 21:20

Multumesc!

iunik 1

14.03.2013, 00:14

wow,fara cuvinte

abstract01 1

18.12.2013, 17:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu - reteta clasica