Tort cu capsuni si crema de ciocolata

de Andreea Caroline in Torturi, 31 Mar 2014 | 2259 vizualizari

 

Stiu...nu e cel mai cel din cele mai cele.Blatul e unul gata facut,nimik elaborat .... Dar anul acesta Denisa a vrut sa ia parte la '' fabricarea '' torului ei asa ca avand in vedere ca l-am facut amandoua...pentu noi e cel mai cel din cele mai cele ;) .... Multumesc inca o data celor ce au transmis un gand frumos Denisei si din partea ei o felie de tort ( e darnica,ca oricum nu mai e ) ... :))

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort
  • 200 gr frisca lichida ( pentru crema)
  • 200 gr ciocolata cu alune
  • 140 gr capsuni
  • 100 ml compot de piersici
  • 300 gr frisca ( pentru ornat)
  • 20 gr ornament dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si crema de ciocolata:

Incepem prin a prepara crema de ciocolata.Punem 200 ml frisca lichida intr-o craticioara pe foc mic.Adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam pana ce ciocolata se va topi.Avand insa grija ca frisca lichida sa nu inceapa sa fiarba.Inchidem focul si lasam crema sa se raceasca.Apoi mixam la viteza maxima pana obtinem o crema pufoasa .


Frisca lichida ( cele 300 ml) o mixam bine la viteza maxima pana devine o spuma tare adaugand putin zahar daca este necesar.


Capsunele le spalam ,le rupem coditele si le taiem in doua.Presaram zahar ( in functie de cat de dulci sunt capsunele) si lasam la frigider pana in momentul asamblarii tortului.


Punem pe un platou rotund prima parte a blatului.O insiropam cu sucul de piersici,punem un strat de crema de ciocolata.


Asezam cea de-a doua parte a blatului si la fel insiropam si acoperim cu crema de ciocolata.


Incheiem cu ultima parte de blat .Acoperim intreaga suprafata cu frisca .


Ornam cu capsuni,frisca si ornamente colorate.


Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui compotul de piersici cu un altul la alegere sau chiar cu un sirop obtinut din apa cu zahar.

2

Pentru un plus de aroma adaugati in crema de ciocolata o fiola esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

xana 1

03.04.2014, 11:16

Minunat tortul!

Andreea Caroline 1

03.04.2014, 14:35

babi5 1

15.12.2014, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort ''Mada''