Tort mascarpone

de miremirc in Torturi, 30 Ian 2011 | 6007 vizualizari

 

by Sava Laura

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 lg ness,
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 125 g faina,
  • 1 lgt praf de copt
Crema:
  • 500 g branza de vaci,
  • 500 g mascarpone( ricotta ),
  • 2 portocale,
  • 200 g zahar,
  • 1 lgt coaja rasa de portocala,
  • 300 ml frisca lichida
Sirop:
  • 1 lg ness,
  • 75 ml apa,
  • 3 lg zahar pudra,
  • 4 lg rom  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mascarpone:

Ptr.blat: dizolvam ness-ul in 2 lg apa fierbinte;batem albusurile spuma cu 100 g zahar;mixam galbenusurile cu zaharul ramas, zaharul vanilat si ness-ul dizolvat, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, iar peste turnam albusurile si amestecam cu o lingura; turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm.


Ptr.crema: amestecam mascarpone impreuna cu branza de vaci , zaharul, coaja de portocala si sucul de la o portocala si jumatate; obtinem o crema foarte fina


Ptr.sirop: fierbem 75 ml apa, apoi adaugam ness-ul si zaharul pudra; luam de pe foc si dupa 2 minute cand s-a mai racit siropul turnam rom-ul


Asamblare: Blatul se taie in 3 parti si se insiropeaza fiecare parte; cu 1/2 din crema se umplu foile de jos, iar cu jumatatea ramasa se imbraca tortul; dam la rece pentru minim 3 ore; apoi batem frisca si ornam tortul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

elena1988 1

31.01.2011, 18:40

mirela0911 1

31.01.2011, 19:39

Tare bun tre' sa fi fost

miremirc 1

31.01.2011, 22:40

Foooarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort ecler