Tort mascarpone

de miremirc in Torturi, 30 Ian 2011 | 5769 vizualizari

 

by Sava Laura

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 lg ness,
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 125 g faina,
  • 1 lgt praf de copt
Crema:
  • 500 g branza de vaci,
  • 500 g mascarpone( ricotta ),
  • 2 portocale,
  • 200 g zahar,
  • 1 lgt coaja rasa de portocala,
  • 300 ml frisca lichida
Sirop:
  • 1 lg ness,
  • 75 ml apa,
  • 3 lg zahar pudra,
  • 4 lg rom  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mascarpone:

Ptr.blat: dizolvam ness-ul in 2 lg apa fierbinte;batem albusurile spuma cu 100 g zahar;mixam galbenusurile cu zaharul ramas, zaharul vanilat si ness-ul dizolvat, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, iar peste turnam albusurile si amestecam cu o lingura; turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm.

Ptr.crema: amestecam mascarpone impreuna cu branza de vaci , zaharul, coaja de portocala si sucul de la o portocala si jumatate; obtinem o crema foarte fina

Ptr.sirop: fierbem 75 ml apa, apoi adaugam ness-ul si zaharul pudra; luam de pe foc si dupa 2 minute cand s-a mai racit siropul turnam rom-ul

Asamblare: Blatul se taie in 3 parti si se insiropeaza fiecare parte; cu 1/2 din crema se umplu foile de jos, iar cu jumatatea ramasa se imbraca tortul; dam la rece pentru minim 3 ore; apoi batem frisca si ornam tortul.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort mascarpone-0
Tort mascarpone-1
Tort mascarpone-2
Tort mascarpone-3

COMENTARII (29)

elena1988

elena1988 1

31.01.2011, 18:40

mirela0911

mirela0911 1

31.01.2011, 19:39

Tare bun tre' sa fi fost

miremirc

miremirc 1

31.01.2011, 22:40

Foooarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!