Tort cu capsuni si frisca

de Lau in Torturi, 12 Iun 2014 | 3243 vizualizari

 

Reteta preluata din revista Click pofta buna,

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 400 g frisca
  • 300 g smantana
  • 4 linguri zahar
  • 300 g capsuni
  • Decor
  • 700 g capsuni
  • 1 plic tort jelle
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si frisca:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul,si zaharul vanilat si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare,adaugam treptat uleiul,la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura,


Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit,cca 30 min,


Facem proba cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2,


Crema-Mixam smantana cu zaharul,dupa care amestecam cu frisca(mixata inainte)din care oprim 5 linguri de frisca.


Adaugam capsunile spalate si taiete in jumatati.Amestecam si dam deoparte,


Decor-Capsunii ii spalam si ii taiem felii,


Intr-un vas rotund il ungem cu ulei si adaugam folie alimentara,asezam capsunile si le acoperim cu frisca oprita,


Adaugam prima foaie de blat,astfel incat sa ii dam forma vasului si adaugam crema,adaugam a 2 felie de blat si acoperim vasul cu folie alimetara,


Dam la frigider cateva ore sau peste noapte,


Asezam un platou deasupra bolului si rasturnam tortul,


Pregatim plicul de tort jelle conform instructiunilor de pe plic si turnam peste capsuni,


Decoram cu frisca si frunzulite de menta sau de la capsuni,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lau 1

13.06.2014, 08:41

multumesc

simona72 1

13.06.2014, 09:08

Supeeer!

Lau 1

13.06.2014, 09:46

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Egiptean