Tort cu capsuni si frisca

de Lau in Torturi, 12 Iun 2014 | 3044 vizualizari

 

Reteta preluata din revista Click pofta buna,

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 400 g frisca
  • 300 g smantana
  • 4 linguri zahar
  • 300 g capsuni
  • Decor
  • 700 g capsuni
  • 1 plic tort jelle
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si frisca:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul,si zaharul vanilat si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare,adaugam treptat uleiul,la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura,


Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit,cca 30 min,


Facem proba cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2,


Crema-Mixam smantana cu zaharul,dupa care amestecam cu frisca(mixata inainte)din care oprim 5 linguri de frisca.


Adaugam capsunile spalate si taiete in jumatati.Amestecam si dam deoparte,


Decor-Capsunii ii spalam si ii taiem felii,


Intr-un vas rotund il ungem cu ulei si adaugam folie alimentara,asezam capsunile si le acoperim cu frisca oprita,


Adaugam prima foaie de blat,astfel incat sa ii dam forma vasului si adaugam crema,adaugam a 2 felie de blat si acoperim vasul cu folie alimetara,


Dam la frigider cateva ore sau peste noapte,


Asezam un platou deasupra bolului si rasturnam tortul,


Pregatim plicul de tort jelle conform instructiunilor de pe plic si turnam peste capsuni,


Decoram cu frisca si frunzulite de menta sau de la capsuni,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lau 1

13.06.2014, 08:41

multumesc

simona72 1

13.06.2014, 09:08

Supeeer!

Lau 1

13.06.2014, 09:46

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Timea