Tort cu capsuni si frisca

de Lau in Torturi, 12 Iun 2014 | 4118 vizualizari

 

Reteta preluata din revista Click pofta buna,

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 400 g frisca
  • 300 g smantana
  • 4 linguri zahar
  • 300 g capsuni
  • Decor
  • 700 g capsuni
  • 1 plic tort jelle
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si frisca:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul,si zaharul vanilat si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare,adaugam treptat uleiul,la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura,


Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit,cca 30 min,


Facem proba cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2,


Crema-Mixam smantana cu zaharul,dupa care amestecam cu frisca(mixata inainte)din care oprim 5 linguri de frisca.


Adaugam capsunile spalate si taiete in jumatati.Amestecam si dam deoparte,


Decor-Capsunii ii spalam si ii taiem felii,


Intr-un vas rotund il ungem cu ulei si adaugam folie alimentara,asezam capsunile si le acoperim cu frisca oprita,


Adaugam prima foaie de blat,astfel incat sa ii dam forma vasului si adaugam crema,adaugam a 2 felie de blat si acoperim vasul cu folie alimetara,


Dam la frigider cateva ore sau peste noapte,


Asezam un platou deasupra bolului si rasturnam tortul,


Pregatim plicul de tort jelle conform instructiunilor de pe plic si turnam peste capsuni,


Decoram cu frisca si frunzulite de menta sau de la capsuni,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lau 1

13.06.2014, 08:41

multumesc

simona72 1

13.06.2014, 09:08

Supeeer!

Lau 1

13.06.2014, 09:46

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu rulada si crema de capsuni