Tort de ciocolata si frisca

de nadea68 in Torturi, 29 Sep 2013 | 4293 vizualizari

 

De ziua mea am facut un tort clasic care place la toata lumea..Ciocolata si frisca :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • Crema
  • 600 ml frisca lichida
  • 150 ciocolata neagra
  • 3 linguri zahar pudra
  • sirop
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 100 gciocolata neagra
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si frisca:

Blatul


Separam albusuri de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul.Adaugam apa si uleiul.Faina o amestecam cu cacao si praf de copt.


Adaugam la galbenusuri si amestecam pana se incorporeaza bine.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.


Adaugam la galbenusuri si amestecam de sus in jos cu o paleta.


Luam o forma de tort cu pereti detasabili.O tapetam cu unt si faina.


Turnam compozitia in forma si o bagam la cuptor la 200° ,30 minute.Facem testul scobitorii.


Intre timp facem crema.


400 ml Frisca lichida se bate bine cu zaharul pudra pana devine tare.


200 frisca lichida o punem la topit cu ciocolata.


O sa ne iasa doua creme.una alba si una neagra.


Scoatem blatul,lasam la racit,il taiem in doua.


Facem siropul.


Punem la fiert apa cu zaharul si esenta.


Udam jumatatile de blat.


Asamblarea


Pe o jumatate de blat punem frisca (alba) un strat mai gros.Bagam la frigider cam 1/2 ora.Scoatem din frigider si adaugam crema cu ciocolata. Cotinuam cu frisca de data asta facand un cerc cu mijlocul gol pe care il umplem cu crema de ciocolata.


Asezam cealalta jumatate.


Decoram tortul cu frisca si ciocolata topita.Se pune la frigider pana in momentul servirii..


Foarte foarte bun tortul <3


 

TIPS-URI

1

se poate folosi intaritor de frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadea68 1

30.09.2013, 18:49

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 13:56

ce bun este

nadea68 1

19.11.2013, 17:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!