Tort de ciocolata cu capsuni

de luminita20_2006 in Torturi, 15 Mar 2010 | 2988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • -3 oua
  • -150 gr zahar
  • -100 gr ciocolata neagra menaj
  • -50 gr faina
  • -3 plicuri zahar vanialt
  • -1 praf de copt
  • - 100 gr migdale
  • pt moussse:
  • -2oua
  • -350 ml lapte
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -1plic si jumate de gelatina
  • - 2 linguri amidon
  • - 250 ml frisca
  • -200 gr zahar
  • -5-6 capsuni decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu capsuni:

Blat:


Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce devin o crema. Untul se freaca spuma cu zaharul vanilat apoi adaugam o lingura de lapte fierbinte apoi se aduga peste crema de galbenusuri. dupa care se aduga ciocolata topita la bain-mare, o lingura de apa faina, praful de copt. Incorporam apoi albusurile batute spuma , migdalele tocate amestecam usor si turnam intr-o tava cu peretii detasabili. Se de la cuptor 35min-40. se incearca cu o scobitoare cand e gata .



Mousse:


Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Turnam laptele peste aceasta si o punem la bain mare amestecand in continuu.Gelatina se imoaie cu putina apa rece, ciocolata se topeste la bain mare apoi se aduga peste compozitia cu amidon. se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca si adaugi frisca batuta. Se toarna crema peste blatul de tort racit si se da la rece `3 ore. Cand sa intarit crema se scoate marginea detasabila a tavii si ornamm tortul cu capsuni.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ionela2682 1

15.03.2010, 12:27

capsuni si ciocolata ce altceva sa mai cerem!

diana_k 1

15.03.2010, 13:33

chiar ca e o combinatie super ...capsuni -ciocolata !

Teo 1

15.03.2010, 20:22

imi place cum arata portioara!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu iaurt si capsuni