Tort cu ciocolata

de Lau in Torturi, 20 Iun 2012 | 929 vizualizari

 

Imi pare rau ca nu am poze cu sectiunea,l-am dus la gradinita

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA

  • 300 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA

  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 plic intaritor de frisca
  • esenta de vanilie

DECOR

  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

BLAT


Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare,Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa,adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si esenta de vanilie,apoi faina amestecata cu praful de copt,incorporam usor in compozitie cu miscari de jos in sus.


Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.


CREMA DE CIOCOLATA


Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu frisca si aducem la punctul de fierbere,dam deoparte si omogenizam,


Dam la rece cateva ore pana compozitia se intareste ,apoi o mixam pana obtinem o crema pufoasa.


CREMA DE CIOCOLATA ALBA


Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la foc mic, omogenizam , racim si dam la rece cateva ore


O mixam impreuna cu intaritorul de frisca pana devine o crema pufoasa,la final adaugam si esenta de vanilie


Ansamblare-blatul il taiem in doua.


asezam priam foaie insiropam/crema de ciocolata si dam la frigider cateva minute,adaugam crema de ciocolata alba/a 2 foaie si decoram cu pasta de zahar

 

TIPS-URI

1

m-am inspirat de la Miha pentru tort si Anca pentru pasta de zahar,le multumesc frumos>:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Poliana 1

20.06.2012, 22:36

E foarte frumos! La multi ani!

iri_iri 1

21.06.2012, 05:43

la cum arata sigur s-a mancat cu placere

Lau 1

21.06.2012, 09:19

multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tort Anca - ciocolata si gem de caise