Tort Fluture

de Alina26 in Torturi, 4 Iul 2013 | 5104 vizualizari

 

Acest tort l-am facut fetitei mele Stefania la implinirea varstei de 1 anisor.A fost foarte curioasa.. :) ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 1 lg apa rece
  • 1 lg ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare

Crema:

  • 2 oua
  • 275g zahar
  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai
  • 50g faina
  • 100g smantana pentru frisca indulcita(Hulala)

Sirop:

  • 200ml apa
  • 50g zahar
  • 1 esenta de vanilie

Ornat:

  • 150g smantana pentru frisca
  • 20 de capsuni
  • 2 kiwi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fluture:

Blatul:


1.Separam albusurile de galbenusuri.


2.Batem albusurile spuma cu un varf de sare.Dupa aceea rand pe rand punem cate o lingura de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul.


3.Adaugam pe rand cate un galbenus si continuam sa batem.


4.Punem in ploaie faina si praful de copt cernute si mestecam incet.


5.Am uns o tava cu ulei si am tapetat cu faina (o tava de 24cm diametru)am pus compozitia si am da la cuptor 25-30 de minute la 180°,cuptorul fiind preincalzit.


6.Am facut testul cu scobitoarea si am lasat sa se raceasca in cuptor.


Pregatim crema:


1.Se freaca bine ouale cu zaharul.Adaugam coaja de lamaie si mestecam.


2.Punem zeama de lamaie careia ii adaugam apa pana la 200ml.


3.Adaugam si faina in polaie,mestecam,punem compozitia intr-o cratita si pune la foc sa dea in clocot,si sa fiarba 5-7 minute mestecand intruna.


4.Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit.


5.Batem smantana si cand s-a racit complet crema,adaugam frisca si mestecam.


Siropul:


Punem intr-o cratita apa cu zaharul si lasam sa se topasca zahaul.Cand s-a racit punem esenta de vanilie.


Pentru ornat:


1.Am curatat si spala fructele.Am taiat marunt 5 capsuni(restul le-am lasat la uscat si le-am folosit la ornat) si kiwi,le-am dat prin blander si cu ajutorul unei site deasa am cos semintele.


2.Am batut smantana si am impartit-o in doua in care:in una am pus sosul de capsuni si in una sosul de kiwi.


Asamblare:


1.Am taiat blatul in doua si pe lung si pe lat.Apoi cele doua jumatati le-am intors si le-am asezat in"V"sa aiba forma unui fluture.


2.L-am insiropat am intins crema (am pastrat 5 linguri)am pus celelalte jumatati am intins crema pastrata si am ornat cu frisca colorata si capsuni.

 

TIPS-URI

1

Ca sa se raceasca mai repede crema,sa o transferati intr-un bol.

2

Fiecare orneaza cum ii place si ce imaginatie are.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Dea_Dea 1

05.07.2013, 00:23

Ce frumos !! La multi ani micutei

Bya Ralu 1

05.07.2013, 00:43

ce frumos arata!la multi ani

Alina26 1

05.07.2013, 10:00

va multumesc!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Mississippi