Tort pentru Bunica, cu mousse de ciocolata alba

de Angelina_Elena in Torturi, 6 Noi 2012 | 5400 vizualizari

 

Bunica mea draga a implinit ieri frumoasa varsta de 65 de ani! Ii doresc tot binele din lume, fericire si multe bucurii! Bunul Dumnezeu sa ii de-a multa sanatate, sa ne traiasca si sa ne bucuram de ea mult timp de acum inainte!:X

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • cirese din compot (o cescuta)
Mousse de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba de buna calitate
  • 150 ml frisca batuta
  • 100 ml frisca lichida
  • 1/2 pliculet gelatina maruntita Dr. Oetker
Sirop:
  • 1/2 cescuta zahar
  • 1 cescuta apa
  • 1/2 lingurita esenta de rom
Decor:
  • 250 ml frisca batuta
  • 1 pliculet Tort Gelle incolor
  • 1 chiorchine de stuguri negri
  • 1 portocala
  • 1 cireasa
  • 1 kiwi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Bunica, cu mousse de ciocolata alba:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma, treptat se adauga zaharul si continuam sa le batem pana se intaresc foarte bine si obtinem o spuma lucioasa.


Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul.


Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.


Amestecam de jos in sus cu o spatula pentru a nu scoate aerul din albusuri.


Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia, iar deasupra punem ciresele si dam apoi tava la cuptorul preincalzit pana cand trece testul scobitorii.


Scoatem apoi blatul si il lasam la racit pe un gratar.


Sirop:


Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit, apoi luam de pe foc si adaugam esenta de rom.


Mousse de ciocolata:


Punem gelatina intr-un castronel si turnam peste ea 50 de ml de apa, apoi o lasam sa se umfle.


Intre timp punem la incalzit frisca lichida (NU lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere!), apoi luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand aceasta se topeste.


Topim apoi gelatina la foc mic, amestecan continuu pana cand aceasta devine lichida(NU trebuie sa fiarba, pentru ca se distruge!!!)


Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Incorporam treptat in ciocolata si frisca batuta.


Asamblare si Decor:


Blatul rece se taie in doua.


Pe o farfurie punem un inel metalic, apoi punem partea de jos a blatului, apoi il insiropam bine.


Apoi intindem mousse-ul de ciocolata peste blat, punem deasupra cealalta felie de blat, o insiropam apoi dam tortul la rece pentru 1 ora.


Scoatem apoi tortul de la rece, si cu grija scoatem inelul metalic.


Decoram tortul cu frisca batuta si fructe, iar deasupra turnam Tort Gelle, preparat conform instructiunilor de pe pliculet, apoi dam tortul din nou la frigider pana la servire.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Bunica, cu mousse de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (80)

Valclaudia 1

10.11.2012, 22:51

excelenta prezentarea! Te felicit, deosebit tortul!
La multi ani bunicii...

Angelina_Elena 1

10.11.2012, 23:02

Claudia draga mea, iti multumesc din suflet pentru apreciere si pentru urare!

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu caramel si ciocolata