Tort

de ionela84 in Torturi, 11 Apr 2013 | 1132 vizualizari

 

Chiar daca e un tort simplu a fost facut cu mare drag pt un pitic ce a intrat rapid in inima mea

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt

Pt crema:

  • frisca
  • 4 portocale
  • 5 kiwi
  • 4 banane
  • 1 mar

Pt sirop:

  • 3linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Pt blat:se separa ouale,albusurile se bat spuma tare cu sarea si se adauga zaharul si treptat batand continuu pana ce spuma devine consistenta.Separat se bat galbenusurile ,apoi peste acestea se adauga albusurile apoi se adauga faina in ploaie amestecand usor,praful de copt si vanilia.


Compozitia rezultata se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana ce creste si se rumeneste frumos(aprox20 min).

,dupa ce s-a racit putin se taie in 3 foi egale si se insiropeaza .


Siropul:incalzesti apa adaugi zaharul si mesteci pana ce se topeste ,iei de pe foc si adaugi cateva picaturi de esenta de rom .

Asezam prima foaie pe paltou si punem o parte din frisca si apoi fructele taiate cubulete procedam la fel si cu celalate 2 foi dar avem grija sa ne ramana frisca si pt ornat


La sfarsit am imbracat tortul cu fisca ramasa am ornat cu fructe si margarete (dr Oetker)si ornamente aurii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ionela84 1

12.04.2013, 09:22

Multumesc

Sim0na 1

12.04.2013, 10:03

Delicios si frumos!!

ionela84 1

12.04.2013, 18:57

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat