Tort cu ciocolata si piscoturi

de Miha in Torturi, 22 Sep 2010 | 14681 vizualizari

 

Week-end-ul ce tocmai a trecut l-am petrecut la munte. Si cum Irina, cumnata mea a implinit o frumoasa varsta si cum aveam sa ma intalnesc cu Loredana, una din "Bucataresele vesele" am facut un tort ciocolatos, pe placul tuturor! Sper! :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri aschii de ciocolata
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema 1:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 220 ml frisca lichida
  • Pentru crema 2:
  • 200 g ciocolata alba
  • 220 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca
  • bomboane din ciocolata de casa
  • 250 g piscoturi
  • Pentru bomboanele de ciocolata:
  • 150 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 cani lapte praf
  • nuca de cocos
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • ~50ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si piscoturi:

Blat:


Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile se freaca impreuna cu uleiul si esenta de vanilie si se toarna peste spuma de albusuri. Se omogenizeaza amestecand usor, apoi incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La sfarsit, aproape de momentul turnarii compozitiei in tava punem si aschiile de ciocolata.


Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu in jur de jumatate de ora. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se taie in 3 parti.


Crema:


Ciocolata amaruie se pune intr-un vas impreuna cu frisca lichida si se topeste la foc mic, avand grija ca frisca sa nu dea in clocot. Se omogenizeaza si se da la frigider pentru cateva ore, pana se intareste. Se mixeaza apoi pana se obtine o frisca ciocolatoasa. ;)


Se procedeaza intocmai si cu ciocolata alba.


Glazura:


Ciocolata se topeste impreuna cu untul si frisca la foc mic. Cand da in clocot se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit la temperatura camerei.


Bomboanele de ciocolata:


Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Adaugam cacaoa si laptele praf. Cu mana inmuiata in unt formam bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos, din abundenta.


Sirop:


Zaharul se caramelizeaza, apoi se "stinge" cu apa rece. Se lasa la racit pana se topeste caramelul, amestecand din cand in cand.


Asamblare:


In tava cu inel detasabil (cea in care am copt blatul) punem primul blat insiropat, crema de ciocolata amaruie, cel de-al doilea blat, crema de ciocolata alba si cel de-al treilea blat. Acoperim cu glazura racita la temperatura camerei si dam la rece pentru cateva ore.


Scoatem inelul detasabil, punem de jur imprejur un strat subtire de frisca batuta, apoi lipim piscoturile. Ornam cu moate de frisca, tot atatea bomboane de ciocolata si aschii de ciocolata.


Si daca tot s-a nimerit...urez "La multi ani" Vandei, fetita Nataliei. Sa creasca mare, frumoasa si sanatoasa. Multi pupici de la Iasi. :)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Miha 1

27.09.2010, 13:42

Jolygina Onuta va multumesc!

vanilla 1

28.09.2010, 12:34

FFF INTERASANT!!! AM ADAUGAT LA FAV SI AM DE GAND SA O INCERC CA MAI CURAND POSIBIL

babi5 1

17.12.2014, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu