Tort cu ciocolata alba

de mihaelalalala in Torturi, 1 Apr 2014 | 1344 vizualizari

 

Un tort foarte bun si usor de facut pe care l-am pregatit de ziua mea, la implinirea celor 22 de primaveri. Am ales crema de ciocolata alba pentru ca este preferata mea :)

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 esenta de vanilie

CREMA:

  • 400 ml frisca lichida
  • 500 gr ciocolata alba
  • 1 conserva ananas

GLAZURA:

  • 100 gr ciocolata amara
  • 8 linguri de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba:

CREMA:


Punem frisca lichida la incalzit, dupa care adaugam ciocolata alba treptat pana se topeste, mai lasam un pic pe foc si apoi o dam la racit peste noapte in frigider sau o punem cateva ore la congelator.


BLAT:


Incepem prin a separa ouale, albusurile le batem bine pana se fac spuma dupa care adaugam zaharul trepatat si mixam pana obtinem o compozitie ca pt bezea. Galbenusurile le amestecam bine cu cele 4 linguri de ulei ca la maioneza, apoi le adaugam putin cate putin in albusurile spuma amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa. Urmeaza sa punem faina (treptat) cu praful de copt si esenta de vanilie , amestecand foarte bine tot de jos in sus.


Tapetam tava cu hartie de copt, adaugam compozitia si o dam la cuptor (175°) pt 45 de minute aproximativ (faceti testul cu scobitoarea).


Scoatem crema de ciocolata alba de la frigider si o batem cu mixterul pana devine o crema pufoasa.


Lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in 3 parti. Insiropam primul blat cu compotul de ananas, adaugam o parte din crema si cateva bucatele de ananas. Procedem la fel si cu cel de-al doilea strat lasand putina crema si pentru exteriorul tortului.


GLAZURA:


Punem cele opt linguri de lapte la incalzit si ciocolata amaruie rupta bucatele, o lasam sa se topeasca dupa care o dam la racit.


Pentru a decora tortul punem glazura de ciocolata racita intr-o punga facandu-i o mica gaura si incepem sa facem o spirala din centrul tortului pana spre exterior. Apoi cu o scobitoare vom face 4 linii incepand din mijlocul tortului spre exterior si 4 linii incepand din exterior spre interior (daca nu a-ti inteles luati-va dupa imagine sau decorati-l cum doriti dumneavoastra).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (12)

deyutzky 1

01.04.2014, 20:06

Bine ai venit! Frumos tort ai pregatit!

mihaelalalala 1

01.04.2014, 23:33

Multumesc fetelor,bine v-am gasit

anca_rm 1

02.04.2014, 08:19

Ce frumos tort ai facut Mihaela , bine ai venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!