Tort cu ciocolata alba

de mihaelalalala in Torturi, 1 Apr 2014 | 1738 vizualizari

 

Un tort foarte bun si usor de facut pe care l-am pregatit de ziua mea, la implinirea celor 22 de primaveri. Am ales crema de ciocolata alba pentru ca este preferata mea :)

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 esenta de vanilie

CREMA:

  • 400 ml frisca lichida
  • 500 gr ciocolata alba
  • 1 conserva ananas

GLAZURA:

  • 100 gr ciocolata amara
  • 8 linguri de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba:

CREMA:


Punem frisca lichida la incalzit, dupa care adaugam ciocolata alba treptat pana se topeste, mai lasam un pic pe foc si apoi o dam la racit peste noapte in frigider sau o punem cateva ore la congelator.


BLAT:


Incepem prin a separa ouale, albusurile le batem bine pana se fac spuma dupa care adaugam zaharul trepatat si mixam pana obtinem o compozitie ca pt bezea. Galbenusurile le amestecam bine cu cele 4 linguri de ulei ca la maioneza, apoi le adaugam putin cate putin in albusurile spuma amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa. Urmeaza sa punem faina (treptat) cu praful de copt si esenta de vanilie , amestecand foarte bine tot de jos in sus.


Tapetam tava cu hartie de copt, adaugam compozitia si o dam la cuptor (175°) pt 45 de minute aproximativ (faceti testul cu scobitoarea).


Scoatem crema de ciocolata alba de la frigider si o batem cu mixterul pana devine o crema pufoasa.


Lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in 3 parti. Insiropam primul blat cu compotul de ananas, adaugam o parte din crema si cateva bucatele de ananas. Procedem la fel si cu cel de-al doilea strat lasand putina crema si pentru exteriorul tortului.


GLAZURA:


Punem cele opt linguri de lapte la incalzit si ciocolata amaruie rupta bucatele, o lasam sa se topeasca dupa care o dam la racit.


Pentru a decora tortul punem glazura de ciocolata racita intr-o punga facandu-i o mica gaura si incepem sa facem o spirala din centrul tortului pana spre exterior. Apoi cu o scobitoare vom face 4 linii incepand din mijlocul tortului spre exterior si 4 linii incepand din exterior spre interior (daca nu a-ti inteles luati-va dupa imagine sau decorati-l cum doriti dumneavoastra).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

deyutzky 1

01.04.2014, 20:06

Bine ai venit! Frumos tort ai pregatit!

mihaelalalala 1

01.04.2014, 23:33

Multumesc fetelor,bine v-am gasit

anca_rm 1

02.04.2014, 08:19

Ce frumos tort ai facut Mihaela , bine ai venit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata fructat