Tort clasic de ciocolata

de daniastefania in Torturi, 19 Sep 2015 | 1014 vizualizari

 

Cel mai bun tort simplu de ciocolata. Usor de facut si se topeste in gura. Cui ii place ciocolata si nuca trebuie neaparat sa incerce reteta. Veti fi cuceriti imediat si va deveni o reteta pe care o veti repeta iar si iar.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt
  • 225 gr ciocolata
  • 375 gr zahar
  • 6 oua
  • 225 gr nuca macinata
  • 75 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort clasic de ciocolata:

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu untul si zaharul cam 5 minute. Se adauga ciocolata, pe care o topim in prealabil pe bain-marie. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam nucile macinate. Amestecam din nou. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam bine totul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga la compozitia anterioara, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade C timp de 50 minute. Se face proba scobitorii. Scobitorea trebuie sa fie putin umeda de ciocolata. Se lasa tortul la racit. Se va lasa putin la mijloc, iar marginile vor crapa putin. Un tort absolut delicios! Merita incercat! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice ciocolata doriti. Eu am folosit 125 gr amaruie si 100 gr cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort clasic de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

daniastefania 1

19.09.2015, 22:35

Multumesc!

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:17

Gicuta69 1

21.09.2015, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata