Tort cu ciocolata alba si capsuni

de La Ancuta in Torturi, 2 Iul 2012 | 2259 vizualizari

 

Va povesteam recent despre cursul de fotografie. Astazi va arat tortul facut cu ocazia incheierii cursului. Combinatia de ciocolata alba si capsuni a fost ideala.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 130 ml apa
  • 5 linguri cacao
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 550 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Crema de capsuni:
  • 450 g capsuni
  • 350 ml smatana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 5 linguri apa rece
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si capsuni:

Incepem cu pregatirea blatului. Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu apa calda. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devin ca o crema.

Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si le adaugam treptat in compozitie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de mai sus. Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit 20-25 de minute.


Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei.


Crema de ciocolata: Rupem ciocolata bucatele si o punem la topit impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza apoi lasam la racit. Gelatina o hidratam in apa rece apoi o topim la foc mic (atentie sa nu clocoteasca). Dam de pe foc si adugam treptat 4 linguri de ciocolata topita apoi amestecam cu restul de ciocolata.


Separat mixam restul de frisca (350 ml) si o adaugam peste ciocolata racita. Amestecam usor pana se omogenizeaza.


Pe un platou asezam o foaie de blat si montam in jurul ei inelul de tort. Intindem crema de ciocolata si acoperim cu a doua foaie de blat.


Dam tortul la frigider pana preparam crema de capsuni. Spalam capsunile si le taiem bucatele. Frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra.

Hidratam gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi o dizolvam la foc mic. Peste gelatina dizolvata adaugam putina frisca si amestecam pana se omogenizeaza apoi o amestecam cu restul de frisca batuta. La final adaugam capsunile. Punem crema pe tort si acoperim cu ultimul blat.


Lasam tortul la frigider cel putin 2 ore apoi scoatem inelul de tort si ornam dupa preferinte. Eu am imbracat tortul in marshmallow fondant, dar la fel de bine merge si cu frisca batuta si capsuni feliate.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

anomisana 1

13.07.2012, 17:21

Place este putin spus. L-as lua acasa la mine.

La Ancuta 1

13.07.2012, 18:49

babi5 1

22.12.2013, 14:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!