Tort etajat cu zmeura si mascarpone

de _Alina_ in Torturi, 16 Dec 2014 | 5416 vizualizari

 

O sa ma intrebati de unde zmeura pe vreme asta?! De la congelator desigur, daca nu aveti nici acolo gasiti cu siguranta la magazin. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 7 oua medii (de la gaini de tara)
  • 180 g zahar
  • 130 g faina de grau
  • 35g cacao
  • 5g praf de copt (optional)
  • 30 ml ulei
  • un praf sare
  • Blat 2:
  • 4 oua medii (de tara)
  • 110 g zahar
  • 80 g faina de grau
  • 20 g cacao
  • 1 lg ulei
  • un praf sare
  • Gem de zmeura:
  • 500 g zmeura
  • 250 g zahar
  • Crema blat 1:
  • 500 g smantana lichida (30%grasime, Pilos)
  • 250g gem zmeura
  • 10 g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • Crema pentru blatul 2:
  • 400 g smantana lichida (30%grasime, Pilos)
  • 170g gem zmeura
  • 10 g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • Crema mascarpone:
  • 750 g mascarpone
  • 700 g smantana lichida (30%grasime, Pilos)
  • 80 g zahar
  • Pt insiropat:
  • 100 ml sirop concentrat de zmeura + 100 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort etajat cu zmeura si mascarpone:

Blat 1:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos. Ai grija sa nu se formeze cocoloase.

7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in 3 felii pe orizontala.  

Procedezi aproape la fel si pentru blatul 2, diferentele fiind gramajul cu care mixezi albusurile (55 g zahar) si galbenusurile (55g), lipsa uleiului si a prafului de copt din ingrediente si dimensiunea tavii folosite - 17 cm.  Nu uita sa tapetezi tava cu hartie de copt.  

Gem de zmeura: Pune zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu, invarte din cand in cand si lasa pe foc potrivit pana cand lichidul format se ingroasa. Cand s-a ingrosat suficient opreste focul si lasa gemul la racit (grabeste procesul punand cratita intr-o alta cratita  in care ai pus apa rece).  

ATENTIE!! Aceste creme le pregatesti in momentul in care montezi tortul.

Crema blat 1:

1. Hidratezi gelatina in 100 g smantana lichida 10 min si o dizolvi pe baie de aburi.
2. Mixezi restul de smantana lichida rece (400 g) pana cand creste in volum si devine pufoasa.
3. Inglobezi gelatina dizolvata si gemul de zmeura in frisca cu ajutorul mixerului.    La crema blatului 2 procedezi la fel ca la cea de la blatul 1.  

Asamblare si crema de mascarpone:

1. Pune o felie de blat pe un platou, intr-un inel pentru torturi o insiropezi, pui 1/2 din crema pt blat 1, a doua felie + insiropat + restul de crema pt blat 1, ultima felie + insiropat. Bagi  tortul in frigider minimum  4 ore.

2. Separat montezi blatul mai mic respectand aceeiasi pasi ca la primul blat.

3. Prepari crema de masacarpone mixand smantana lichida rece cu zaharul  pana cand capata volum si devine aerata. Incorporezi apoi mascarponele  cu ajutorul mixerului in frisca.

4. Pui 2-3 linguri de crema de mascarpone deasupra blatului mai mare, pui apoi blatul mic deasupra si le imbraci crema de mascarpone . Introduci in frigider pentru cateva ore (minumum 4 ore).
Il ornezi dupa preferinta(eu am folosit flori de trandafir de curte bine spalate si curatate).

Nota: Daca folosesti flori comestibile ai grija sa nu fie stropite cu pesticide. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort etajat cu crema de mascarpone si frisca