Tort "Magia iernii"

de La Ancuta in Torturi, 30 Ian 2012 | 4938 vizualizari

 

Ne apropiem de ultima zi a lunii ianuarie, zi in care "intineresc" cu un an. Imi doresc sa fie un an bun, sa am parte de sanatate si sa ma pot bucura de persoanele dragi din viata mea.
Si daca tot e zi de sarbatoare (ca doar numai una e ziua mea;) ) am venit cu tort, dar astept de la voi sampania :)).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 5 linguri apa fierbinte
  • 100 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • esenta de migdale
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 4 portocale mari
  • 50 g amidon
  • 100 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri coniac
  • 5 g gelatina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • fulgi de migdale
  • bucatele de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Magia iernii":

Blatul:

Mixam albusele cu un praf de sare apoi adaugam 50 g zahar si mixam pana spuma devine lucioasa.


Separat mixam galbenusele cu apa fierbinte. Adaugam apoi restul de zahar si mierea si mixam pana cand devin cremoase si se albesc.

Amestecam migdalele macinate cu faina si le incorporam in crema de galbenuse. Adaugam si esenta de migdale si amestecam pana se omogenizeaza.


La final incorporam usor spuma de albus.


Compozitia o turnam in tava rotunda (26cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit timp de 20-25 de minute.


Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar apoi il taiem in trei foi.


Pentru jeleul de portocale curatam portocalele de coaja si de pielita. Punem pulpa de portocale in blender si o pasam.

Piureul obtinut il punem pe foc mic. Amidonul il dizolvam in apa rece si il adaugam peste piureul de portocale. Adaugam si zaharul si amestecam pana cand se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit ungem doua din cele trei blaturi cu jeleu (mie mi-a mai ramas).


Ne ocupam apoi de crema. Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si apoi o dizolvam la foc mic.


Amestecam branza de vaci cu mascarpone si adaugam gelatina dizolvata. Amestecam pana se incorporeaza iar apoi adaugam coniacul.


Separat mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra. Frisca batuta o amestecam usor in crema de branza.


Pe un platou asezam un blat uns cu jeleu iar in jurul lui montam inelul pentru tort. Punem jumatate din crema si nivelam. Urmeaza celalalt blat cu jeleu si restul de crema.


Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pentru cateva ore.


Dupa ce s-a racit desprindem inelul si imbracam tortul in frisca batuta. Eu am ornat cu moate si bucatele de portocala iar pe marginea tortului am pus migdale

feliate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Magia iernii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (77)

La Ancuta 1

01.02.2012, 08:22

Va multumesc tuturor. A fost o zi frumoasa in care m-am bucurat sa citesc toate mesajele de la voi.
Va doresc tot binele din lume, sanatate si multa fericire!!!

LUK 1

02.02.2012, 17:01

Cred ca a fost delicios!La multi ani cu sanatate inca o data!!

La Ancuta 1

02.02.2012, 21:29

Multumesc Florina. De gustos , eu zic ca asa a fost. Intreba-l pe Vali

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca si cafea