Tort Diplomat acoperit cu pastă marshmallow

de anomisana in Torturi, 8 Ian 2012 | 3617 vizualizari

 

O să încep acest an cu tortul de revelion, deşi mai sunt multe reţete de anul trecut care îşi aşteaptă rândul la postat şi încă multe altele de anul ăsta, că nu am stat degeaba până acum. Tortul de revelion a fost cu cremă diplomat cu iaurt, fină şi răcoroasă, numai bună după salatele şi aperitivele cu maioneză şi sosuri, toate grele pentru stomac.

 

INGREDIENTE

   

  • 400 gr iaurt simplu
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 1 cutie compot de ananas
  • 1 budincă (vanilie, frişcă, lămâie)
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri gelatină
  • 2-3 linguri de zahăr (în funcţie de cât de dulce vreţi să fie crema)
  • răzătură de portocală sau lămâie
  • zahăr vanilat
  • 200 gr piscoturi
  • 1 foaie de napolitană

   

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat acoperit cu pastă marshmallow:

Se prepară budinca urmând instrucţiunile de pe plic, dar cu 400 ml lapte. Se lasă să se răcească, dar se acoperă cu folie alimentară, să nu facă pojghiţă.Se pune gelatina la înmuiat cu puţină apă, ananasul la scurs într-o sită şi  între timp, într-un alt vas, se mixează iaurtul cu zahăr şi zahăr vanilat, până la topirea zahărului. Separat se bate frişca până devine spumă tare. Gelatina se încălzeşte puţin la microunde, cât să se topescă, fără să fiarbă, apoi se adaugă peste budinca caldă. Această cremă se adaugă peste iaurt şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă ananasul cuburi, apoi spuma de frişcă şi se omogenizează. În forma de tort cu margini detaşabile se pune folie alimentară, apoi un disc de napolitană. Se toarnă crema, se nivelează şi se pune deasupra un strat de pişcoturi însiropate în suc de ananas. Se acoperă cu folie şi se dă la rece câteva ore sau peste noapte. Se decorează după preferinţă. Eu am ales pasta marshmallow, iar reţeta am luat-o de aici  http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/12/marshmallow-fondant.html.  Secţiune nu am, asta este tot ce a mai rămas după ce am împărţit tuturor, dar nu a stat prea mult în frigider, căci am mai avut musafiri şi s-a mâncat imediat. Data viitoare, poate o să am o secţiune mai arătoasă.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat acoperit cu pastă marshmallow" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-0
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-1
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-2
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-3
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-4
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-5
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-6
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-7
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-8
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-9
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-10
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-11
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-12
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-13
Tort Diplomat acoperit cu pastă  marshmallow-14

COMENTARII (20)

mena29

mena29 1

09.01.2012, 13:29

Tare bun!

Rocsi

Rocsi 1

09.01.2012, 20:47

La multi ani

anomisana

anomisana 1

10.01.2012, 07:48

Mulţumesc bucătăraşilor pentru aprecieri. Nu mă aşteptam la atâtea reacţii pozitive, având în vedere că e prima încercare cu pastă. Dar crema, a fost cea mai bună din toate torturile diplomat pe care le-am făcut. Oricum, am prins curaj să mai experimentez. Culoarea pastei este ce a rezultat din topirea acelor bomboane sau ce-or fi ele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!