Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac

de Lavinia in Torturi, 5 Dec 2012 | 4400 vizualizari

 

Un tort delicios in asteptarea lui Mos Nicolae...Cu asa un tort trebuie sa fie generos :)

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 9 oua
  • 230 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 200-250 ml apa
  • 1 plic ciocolata calda alba
  • 25 ml coniac
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic gelatina
  • 2-3 linguri coniac
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • frisca
  • fasii de ciocolata alba
  • cirese
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac:

Pentru blat am mixam albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt cernute. Am tapetat o tava de 26 cm cu folie/hartie de copt si am copt 3 blaturi timp de 20 de minute fiecare (testul scobitorii)


Pentru crema am frecat galbenusurile cu zaharul si laptele si le-am pus pe baie de abur pana s-au ingrosat. Ciocolata am topit-o cu 150 ml frisca si am lasat-o la rece pana s-a intarit. Am batut restul de frisca (nu foarte tare) si am adaugat treptat din crema de galbenusuri, ciocolata topita, esenta si coniacul.


Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece, am pus-o pe foc pana s-a topit (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o cremei.


Asamblare: Blat/sirop/crema/blat/sirop/crema/blat/sirop.


Am imbracat tortul intr-un strat subtire de frisca si l-am decorat cu cirese si ciocolata alba. Am dat tortul la rece timp de cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adry88 1

06.12.2012, 09:24

nemaipomenit!

Lavinia 1

06.12.2012, 09:32

Multumesc !

MonaMimi 1

06.12.2012, 18:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ruladă şi cremă de brânză