Desert Tort cu crema de ciocolata si crema de afine

de Rocsi in Torturi, 5 Feb 2019 | 309 vizualizari

 

Astazi vin cu o alta reteta de tort, pentru ca mereu este interesanta o reteta noua, nu? Mie imi place sa vad mereu retete noi de tort! Poate fi chiar si de ajutor! De aceasta data este un tort cu blaturi umede cu vanilie, o crema de ciocolata cu crema de branza, o crema de afine si cu putin gem de zmeura. In crema de ciocolata am pus si cateva bucati de portocala. Am fost foarte incantata de cum a iesit tortul, sper ca si cei care au degustat au fost incantati de gust!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 7 oua
    • 7 lg zahar
    • 90 gr unt
    • 80 gr lapte batut
    • 10 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de ciocolata:
    • 250 gr ciocolata 50% cacao
    • 250 ml frisca lichida
    • 150 gr crema de branza
    • 1 lingura zahar pudra
    • coaja rasa de portocala
    • 1/2 portocala decojita
    Pentru crema de afine:
    • 300 gr afine
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri amidon
    • 250 gr mascarpone
    • 150 ml frisca lichida
    • 2-3 linguri gem de zmeura
    Pentru frisca:
    • 150 ml frisca lichida
    • 200 gr smantana de tara
    • 2 linguri zahar pudra
    Pentru glazura:
    • 150 gr ciocolata 50% cacao
    • 150 ml frisca lichida
    Pentru decor:
    • bomboane de ciocolata, cirese confiate, decoratiuni din pasta de zahar, felii de clemetina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tort cu crema de ciocolata si crema de afine:

Blatul: Topiti untul si il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti 3 oua intregi si 4 galbenusuri. Le mixati impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati untul topit, apoi laptele batut si vanilia. Incorporati faina si praful de copt. Cele 4 albusuri le bateti cu un praf de sare, pana devin spuma. Le adaugati in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 26 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca si il taiati in 3 foi.


Crema de ciocolata: Intr-un bol de inox puneti frisca lichida impreuna cu ciocolata, rupta bucatele. Puneti bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Luati bolul de pe baia de aburi, il dati la rece 4-5 ore. Dupa acest timp, scoateti crema de la rece, o mixati pana devine spumoasa. Adaugati crema de branza, zaharul pudra, coaja rasa de portocala, mixati pana sunt toate incorporate.


Crema de afine: Afinele le puneti in robot si le zdrobiti, dar nu de tot. Rasturnati totul intr-o cratita, adaugati zaharul si amidonul, amestecati pana se dizolva bine amidonul. Transferati cratita pe foc, amestecati continuu cu un tel, pana se ingroasa. Luati cratita de pe foc, acoperiti cu folie si lasati sa se raceasca. Mascarponele il mixati, apoi adaugati jeleul de afine si amestecati totul. Frisca lichida rece o mixati pana devine spuma. O adaugati in crema de afine de mai sus, invartiti totul cu o paleta de silicon.


Asamblare: Asezati pe un platou prima foaie de blat si un inel detasabil in jurul sau. Puneti crema de ciocolata, o nivelati, apoi asezati din loc in loc, bucatele de portocala taiata. Asezati a doua foaie de blat, crema de afine si putin gem de zmeura, din loc in loc. Deasupra puneti ultima foaie de blat. Dati tortul la rece 3-4 ore.


Frisca lichida si smantana, reci, le mixati cu zaharul pudra. Trebuie sa obtineti o consistenta spumoasa. Dupa ce tortul a stat la rece, indepartati inelul detasabil. Imbracati tortul in frisca.


Glazura: Intr-un bol de inox puneti frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Asezati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Luati glazura de pe baie de aburi, o lasati 1-2 minute sa se racoreasca. O turnati pe mijlocul tortului usor si o lasati sa curga si pe laterale sau va ajutati de un cutit sa o intindeti spre margine. O lasati 5 minute sa se intareasca, apoi faceti un model pe glazura, cu un pieptan de bucatarie. Il decorati dupa bunul plac sau daca va place decorul meu, il puteti decora la fel. Il mai dati o ora la frigider, apoi poate fi taiat si servit. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort cu crema de ciocolata si crema de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

08.02.2019, 19:30

Multumesc Ancutsa!

madi_marin 1

10.02.2019, 12:48

Foarte frumos!

Rocsi 1

11.02.2019, 18:19

Multumesc, Madi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de porc cu zeama de varza
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie si afine