Tort cu ciocolata de casa

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 8 Apr 2012 | 6476 vizualizari

 

Tortul este facut de mult, l-am facut pentru ziua surorii mele, insa abia acum il postez, iar cu ocazia asta doresc tuturor celor care-si sarbatoresc azi onomastica, un sincer La multi ani!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de ulei
  • 6 linguri de lapte
  • 1 lingura de cacao
  • esenta de rom
  • pentru ciocolata de casa:
  • 1 pachet unt
  • 500 g zahar
  • 200 ml apa
  • 500 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie50 ml frisca lichida50 g untpentru ornat:
  • flori din pasta de lapte prafgrilaje de ciocolatabomboane argintii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata de casa:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit pentru 20 - 30 de minute la foc mediu. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il taiem in 2.


Pentru ciocolata de casa se procedeaza asa:


Apa se fierbe cu zaharul cca 5 minute ( nu trebuie sa se faca un sirop prea gros, deoarece nu trebuie sa se intareasca foarte tare ) dupa care se ia de pe foc si se adauga untul.


Cand acesta s-a topit adaugam laptele praf si cacaoa, si se amesteca pana se omogenizeaza.


Optional se poate adauga si esenta de rom.


Se toarna 1/2 din ciocolata fierbinte peste primul blat, care se insiropeaza inainte, se pune si celalalt blat insiropat, dupa care se toarna si restul de ciocolata.


Glazura:


Se rupe ciocolata bucati, se adauga frisca si untul intr-un ibric, dupa care se pune pe foc, amestecand continuu pana se omogenizeaza.


Se da la rece pana incepe sa se intareasca.


Se acopera tortul cu aceasta glazura.


Se orneaza cu grilaje de ciocolata, bomboane si flori din lapte praf.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

oana_pisicutza16 1

08.04.2012, 15:37

frumos tortul

Dana Cristea - pusikmea 1

09.04.2012, 09:06

Va multumesc tare mult tuturor

MIUTA 1

09.04.2012, 22:53

Foarte frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort Belle (frumoasa si bestia)