Tort cu ciocolata, rubarba si frisca

de simona72 in Torturi, 29 Mai 2013 | 4115 vizualizari

 

Imi plac la nebunie torturile cu frisca, nu ma pricep eu tare bine sa le fac si nici sa le ornez, dar la asta m-am straduit sa-mi iasa bine. Pe cit am muncit la el pe atit de bun este. Rubarba am descoperit-o anul trecut cind am incercat-o, am facut compot si dulceata. Ne-a placut ambele, iar dulceata am mai folosit-o la prajituri.Tulpinile de rubarbă sunt ideale pentru deserturi răcoroase de vară, de obicei în combinaţie cu căpşuni.... Pt blat m-am inspirat de la un tort al lui Miha, iar restul a venit de la sine....

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 150 gr faina
  • 2 linguri cacao

pt amestecul de rubarba:

  • 500 gr tulpini rubarba
  • 200 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de nucsoara

pt crema de frisca:

  • 2 cutii a 200 ml fiecare smintina pt frisca PILOS
  • 200 gr brinza proaspata 0,2% grasime de la DELACO
  • 50 gr zahar sau cit doriti de dulce
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, rubarba si frisca:

Pt blat:ciocolata se topeste impreuna cu untul pe bain-marie, se mixeaza, se adauga zaharul si se mixeaza pina cind se topeste, se adauga galbenusurile pe rind, mixam dupa fiecare, se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, le amestecam cu o spatula se se incorporeze bine, iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare. Am pus in forma de silicon si am dat la cuptorul incins la 160 grade pt 35-40 minute. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in trei. 

Pt amestecul de rubarba:tijele se spala ,se taie capetele si se rup fisii subtiri de la suprafata(se curata de fapt). Se taie bucati de 3 cm, se pune la foc cu apa si zaharul. Dupa ce a dat in clocot se mai lasa 5 minute la fiert, bucatile incep si se desfac, dar nu le fierbeti prea tare. Cind este aprope rece se pune gelatina (hidratata in apa si apoi dizolvata), scortisoara si nucsoara.

Punem primul blat de tort pe platou, punem un strat de rubarba distribuit uniform pe toata suprafta blatului, aluatul va absorbi din sucul de la rubarba, dam la frigider pina ce acesta se intareste(30 minute). Punem apoi un strat de frisca batuta spuma cu brinzica si zahar, mai punem un blat, iar il ungem cu rubarba, dam la frigider, frisca, blat, rubarba, dam la frigider, iar deasupra decoram dupa bunul plac cu frisca.

Este delicios!!! Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

combinatia dintre gustul acrisor de rubarba si frisca este perfecta pt mine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, rubarba si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel cu visine si ciocolata