Tort cu ciocolata si banane

de angyb in Torturi, 4 Feb 2013 | 6219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 200g unt moale
  • 180g faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 20g de cacao
  • 2 linguri de lapte
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 3 linguri de miere
  • 5 banane
  • 25 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si banane:

Blatul:

Mixam untul cu 100 g de zahar pana cand devine o crema dupa care adaugam pe rand galbenusurile.

Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adauugam restul de zahar si le mixam bine pana cand devin lucioase, dupa care le adaugam la crema de unt impreuna cu 2 linguri de lapte si amestecam (de sus in jos ca sa nu se lase albusurile). Adaugam faina amestecata cu drojdia si cacao.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava rotunda cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 160 de grade aproximativ 40 de minute,pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Topim pe baie de abur 200 de ml de frisca impreuna cu ciocolata alba. Cand ciocolata s-a topit luam de pe foc si adaugam untul si mierea.

Compozitia obtinuta se de la rece 2-3 ore,dupa care o mixam spuma dupa care  adaugam  restul de frisca batuta spuma tare.

Taiem blatul in doua intindem un strat de banane taiate in doua pe lung 3/4 din crema acoperim cu al doilea blat di il decoram cu restul de crema ramasa,si  de ciocolata cu lapte rasa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata, branza dulce si mascarpone