Tort cu ciocolata si capsuni

de anca_rm in Torturi, 7 Apr 2014 | 3285 vizualizari

 

Sambata a fost ziua sotului meu , si am sarbatorit in familie cu acest tortulet .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 0.5 plic praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Pt crema :
  • 200 gr ciocolata 50% cacao
  • 400 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • 150 gr capsuni
  • 1 praf de sare
  • Pt sirop:
  • 2 linguri coniac
  • 50 ml apa sau sirop de fructe
  • Pt glazura :
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri lapte sau frisca
  • Extra pt ornat:
  • 6-8 capsuni mari si frumosi
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

Blat :


Prima data pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili , diametru 20 cm . O ungem foarte bine cu unt sau punem hartie de copt .Pornim cuptorul la 180 grade .Separam ouale .Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , adaugam galbenusurile si omogenizam foarte bine.Treptat adaugam faina , praful de copt, cacao si apa .Amestecam bine , prin rasturnare si turnam in tava .Nivelam si dam la cuptorul incins pentru 20 minute ( faceti testul cu scobitoarea) .Blatul copt il vom lasa sa se raceasca bine .


Crema :


Ciocolata o rupem bucati si o topim cu 100 ml frisca si un praf de sare . Atentie sa nu se arda. Cand este topita si omogena o lasam deoparte. Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa. Frisca ramasa o batem bine cu mixerul .Cand ciocolata este aproape rece , vom punem gelatin la inmuiat in 50 ml apa si o incalzim pana se dizolva. In frisca adaugam ciocolata si gelatin si omogenizam foarte bine .


Siropul :


50 ml apa si 2 linguri de coniac ( sau suc de fructe ) le amestecam intr-un pahar .Taiem blatul in doua parti si insiropam bine .


Partea de jos a blatului o asezam din nou in tava rotunda cu pereti detasabili si de jur imprejurul ei tapetam marginile detasabile cu capsuni taiati pe inaltime ( dintr-un capsune obtineti 3-4 felii) . Feliile de capsuni vor sta pe blat si rezemati de peretii tavii.


Turnam apoi o jumate din crema , nivelam si peste punem capsuni taiati cat doriti de mari , eu am taiat un capsune in 8-10 bucati . Peste turnam crema ramasa si nivelam . Asezam partea de blat ramasa si insiropam .


Glazura :


Ciocolata rupta bucati o punem la topit cu laptele . Cand este topita o turnam peste tort si nivelam .Dam la rece pentru vreo 2 ore.Deasupra am pus capsuni taiati in jumate si fulgi de migdale , dar se pot orna cu ce doriti .





 

TIPS-URI

1

puteti orna dupa cum doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

anca_rm 1

08.04.2014, 11:15

Multumesc pentru urari si pentru aprecieri

Xandrinne 1

26.07.2014, 07:46

Un deliciu!

mihaelar63 1

16.12.2016, 00:43

Am ales tortul tau ca desert la meniul zilei Cred ca a fost delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel