Tort cu ciocolata si capsuni

de anca_rm in Torturi, 7 Apr 2014 | 5863 vizualizari

 

Sambata a fost ziua sotului meu , si am sarbatorit in familie cu acest tortulet .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 0.5 plic praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Pt crema :
  • 200 gr ciocolata 50% cacao
  • 400 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • 150 gr capsuni
  • 1 praf de sare
  • Pt sirop:
  • 2 linguri coniac
  • 50 ml apa sau sirop de fructe
  • Pt glazura :
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri lapte sau frisca
  • Extra pt ornat:
  • 6-8 capsuni mari si frumosi
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

Blat :

Prima data pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili , diametru 20 cm . O ungem foarte bine cu unt sau punem hartie de copt .Pornim cuptorul la 180 grade .Separam ouale .Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , adaugam galbenusurile si omogenizam foarte bine.Treptat adaugam faina , praful de copt, cacao si apa .Amestecam bine , prin rasturnare si turnam in tava .Nivelam si dam la cuptorul incins pentru 20 minute ( faceti testul cu scobitoarea) .Blatul copt il vom lasa sa se raceasca bine .

Crema :

Ciocolata o rupem bucati si o topim cu 100 ml frisca si un praf de sare . Atentie sa nu se arda. Cand este topita si omogena o lasam deoparte. Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa. Frisca ramasa o batem bine cu mixerul .Cand ciocolata este aproape rece , vom punem gelatin la inmuiat in 50 ml apa si o incalzim pana se dizolva. In frisca adaugam ciocolata si gelatin si omogenizam foarte bine .

Siropul :

50 ml apa si 2 linguri de coniac ( sau suc de fructe ) le amestecam intr-un pahar .Taiem blatul in doua parti si insiropam bine .

Partea de jos a blatului o asezam din nou in tava rotunda cu pereti detasabili si de jur imprejurul ei tapetam marginile detasabile  cu capsuni taiati pe inaltime ( dintr-un capsune obtineti 3-4 felii) . Feliile de capsuni vor sta pe blat si rezemati de peretii tavii.

Turnam apoi o jumate din crema , nivelam si peste punem capsuni taiati cat doriti de mari , eu am taiat un capsune in 8-10 bucati . Peste turnam crema ramasa si nivelam . Asezam partea de blat ramasa si insiropam .

Glazura :

Ciocolata rupta bucati o punem la topit cu laptele . Cand este topita o turnam peste tort si nivelam .Dam la rece pentru vreo 2 ore.Deasupra am pus capsuni taiati in jumate si fulgi de migdale , dar se pot orna cu ce doriti .

 

 

 

 

TIPS-URI

1

puteti orna dupa cum doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

anca_rm 1

08.04.2014, 11:15

Multumesc pentru urari si pentru aprecieri

Xandrinne 1

26.07.2014, 07:46

Un deliciu!

mihaelar63 1

16.12.2016, 00:43

Am ales tortul tau ca desert la meniul zilei Cred ca a fost delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Milch Schnitte- Tort pentru Miruna