Tort de mere

de Oana in Torturi, 22 Ian 2011 | 3940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 mere
  • 4 linguri zahar brun
  • 50 g unt
  • o lingurita praf de scortisoara
  • Blat:
  • 4 oua
  • 50 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele se spala si se curata de coaja, se taie felii mai groase si se aseaza intr-o cratita, cea in care se va coace tortul. Se poate folosi si o forma detasabila de tort, dar se va pune sub ea o tava (s-ar putea sa curga caramelul si sucul de la mere). Feliile de mere se aseaza in 2-3 straturi, se presara peste ele zaharul si se untul taiat fasii subtiri. Se pun la cuptor pana se inmoaie si scade zeama iar zaharul se caramelizeaza usor. Se lasa putin la racit.


Intre timp se pregateste aluatul pentru blat. Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc, se adaga uleiul putin cate putin si coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma. Se amesteca in compozitia de galbenusuri 2-3 linguri de faina, alternand cu 2-3 linguri de albus spuma, pana se termina faina si albusul. Totul se amesteca lejer cu o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza bine. Se toarna aluatul peste mere si se coace la foc mic pana trece testul scobitorii. Se rastoarna apoi tortul pe un platou si se lasa la racit.


Se decoreaza cu frisca batuta, ciocolata rasa cu coaja de lamaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

nadina73 1

23.01.2011, 01:17

super bun

RuxyRux 1

23.01.2011, 18:39

Fara doar si poate preferatul meu

MotanLaOale 1

24.01.2011, 11:09

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar reloaded