Tort cu ciocolata si capsuni

de Camelya in Dulciuri, 21 Noi 2016 | 862 vizualizari

 

Din pacate, nu am reusit sa fac o poza frumoasa si nici o poza la sectiune. A fost un tort foarte delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Crema ciocolata:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca
  • 400 g mascarpone
  • Crema de capsuni:
  • 400 g capsuni congelate
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 3 linguri de apa
  • Pentru insiropat:apa+zahar
  • Glazura oglinda:
  • 50 g cacao
  • 150 ml apa
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 5 g gelatina
  • Decor:
  • bomboane Raffaello si cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

Blat:


Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid, in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.


Crema de ciocolata:


Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra,rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.


Crema de capsuni:


Punem capsunele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta. Le punem intr-o craticioara mica. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 3 linguri de apa si il adaugam peste capsune. Amestecam si spumam de cateva ori, iar apoi luam craticioara de pe foc.


Asamblare: Taiem blatul in 3 sectiuni. Insiropam prima sectiune cu apa+zahar. Punem 3-4 linguri de crema de capsuni. Intindem uniform. Adaugam 4 linguri de crema de ciocolata. Intindem uniform. Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Adaugam crema de capsuni ramasa si nivelam. Punem 4 linguri de crema de ciocolata si intindem uniform. Insiropam si ultima sectiune. Pastram restul de crema de ciocolata pentru a imbraca tortul. Lasam tortul peste noapte si il imbracam in glazura a doua zi. Eu nu am avut suficient timp si am lasat tortul 4 ore la frigider iar apoi l-am scos si l-am imbracat in glazura. L-am lasat la frigider peste noapte.


Glazura oglinda: Intr-un bol mic punem gelatina la hidratat in de 30 ml apa rece. Intre timp, punem intr-o craticioara cacaua, apa, zaharul si frisca. Lasam pe foc mic pana zaharul se topeste. Strecuram glazura dupa ce am luat-o de pe foc. Topim gelatina la bain-marie iar apoi o adaugam in glazura. Amestecam usor pana la omogenizare. Lasam glazura sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam la frigider 10 minute. Trebuie sa asezam tortul pe un gratar (eu am folosit gratarul de la cuptorul cu microunde) iar sub gratar trebuie sa avem o tava in care sa se scurga glazura. Imbracam tortul in crema de ciocolata ramasa. Turnam glazura. Repetam de mai multe ori acest procedeu pana tortul este frumos imbracat in glazura. L-am lasat in frigider pana a doua zi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Camelya 1

23.11.2016, 21:38

Multumesc!

mihaelar63 1

20.12.2016, 07:55

Se intampla si asa ceva . Asta inseamna ca a fost foarte apreciat Soacra trebuie mereu indulcita

Camelya 1

20.12.2016, 10:02

Multumesc frumos, Miha!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort cu afine si doua feluri de ciocolata