Tort cu ciocolată şi cremă de lamâie

de diaconta in Torturi, 28 Aug 2013 | 6200 vizualizari

 

Cam lipsita de inspiraţie pentru acest tort,poze urâte fără prea multa lumina,sper că colegele mele de serviciu vor aprecia măcar gustul.Nu-mi fac iluzii nici măcar că tortul de Sâmbătă va fi mai reuşit pentru că n-am nici cea mai mica idee cum va fi.Cum spuneam,e o perioadă aglomerată dar şi anii care se adună nemiloşi mă cam ….incomodează,chiar de nu credeam să simt asta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g unt
  • 180 g zahar
  • 5 oua
  • 210 g faina
  • 150 g ciocolata 52% cacao
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • O lingurita ghimbir razuit
  • 2 linguri smântâna 18% grasime
  • 0 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 150 ml frisca
  • 2 linguri cacao
  • 5 g gelatina
  • Pentru crema de lamâie:
  • 800 ml frisca 32% grasime
  • 1 plic crema de lamâie Dr.Oetker
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri smântâna
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolată şi cremă de lamâie:

Am pregatit mai întâi blatul.


Ciocolata maruntita am pus-o pe baie de aburi cu lichiorul de ciocolata si cele doua linguri de cacao.


Dupa ce s-a topit ,am lasat sa se racoreasca putin si am pus ghimbirul razuit.


Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema pufoasa,am adaugat pe rând ouale,mixând bine dupa fiecare,apoi am pus amestecul de ciocolata racit.


Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt si am pus-o în crema de unt.


La final am adaugat doua linguri de smântâna.


Am tapetat o tava rotunda cu hârtie de copt,am pus compozitia în ea si am pus în cuptorul preîncalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.


Este util sa faceti testul scobitorii.


Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.


Pentru crema de lamâie ,am mixat toate ingredientele pâna la consistenta dorita.


Pentru tortul acesta a fost cam multa crema,cred ca 400 ml frisca , 200 ml lapte si smântâna ar fi fost mai bine.


Pentru glazura am hidratat gelatina cu putina apa rece.


Ciocolata maruntita am pus-o cu frisca si cacaoa pe baie de aburi pâna când ciocolata s-a topit.Am lasat sa se raceasca.


Gelatina am încalzit-o la microunde(atentie,nu se fierbe)apoi am pus-o în ciocolata calduta.Am pus la frigider pâna s-a întarit.


Mare atentie,se întareste destul de repede datorita gelatinei.


Peste blat am pus un strat de crema,o parte am pastrat-o pentru ornat,apoi glazura într-un strat destul de generos.



Am ornat cu crema,fulgi de ciocolata alba si bilute argintii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolată şi cremă de lamâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (84)

diaconta 1

30.08.2013, 09:11

Meri ,prietena mea draga draga multumesc mult.Ma bucur ca esti prietena mea de suflet

Micutza Luana 1

02.09.2013, 16:21

delicios

gaby_gabytza 1

03.09.2013, 18:49

ce frumusete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32