Tort cu ciocolata si fructe de padure

de giorgi in Torturi, 11 Mar 2012 | 3954 vizualizari

 

Arata frumos si bun de nu va spun!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca prajita si maruntita
  • bicarbonat
  • lamaie
  • sare

Crema de ciocolata

  • 250 gr smantana dulce
  • 200 gr ciocolata

Crema cu fructe de padure

  • doua iaurturi mari
  • doua pliculete gelatina (20 gr)
  • un borcanel mic de peltea de coacaze sau gutuie
  • lichior de fragute
  • o punga fructe de padure congelate

Sirop:

  • o cana cu apa se fierbe cu trei linguri de zahar pana acesta se topeste.Se pun esente de care dorim.Eu am pus vanilie.

Decor:

  • o ciocolata 
  • frisca (cateva linguri)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si fructe de padure:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de zare si se adauga zaharul ,batandu-se pana la obtinerea unei spume tari.Se pun galbenusurile omogenizate in care s-a adaugat coaja de lamaie.Se pune faina si nucile,lingura cu lingura,amestecandu-se usor .Se adauga si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Se coace in forma de tort unsa cu unt cam 20 min  la foc potrivit.

Crema de ciocolata:

250 gr frisca lichida sau smantana dulce  impreuna cu ciocolata rupta bucatele se pun pe baie marina pana se topeste ciocolata.Se amesteca pana se formeaza o crema subtire.Se da la frigiser vreo doua ore.Se ia apoi si se mixeaza pana la obtinerea unei creme consistente.

Peste blatul pus inapoi in forma de blat,insiropat si inconjurat cu hartie de copt, se toarna crema de ciocolata si se da la frigider pana se intareste.

Se purcede la executarea cremei nr.2,cu fructe

Crema cu fructe:

Se hidrateaza gelatina cu compot sau apa.Se pune vasul in care e, in altul cu apa fiarta, pana aceasta se topeste.

Iaurturile se amesteca cu pelteaua si lichior de fragute.

In gelatina topita punem cateva linguri din compozitia cu iaurt apoi o amestecam pe toata,cele doua.

Se toarna peste crema de ciocolata ,se pun si fructele congelate pe toata suprafata tortului si se da la rece.

Cand s-a intarit ,se decoreaza.

Eu am facut benzi de hartie de copt pe care am pus ciocolata topita,nivelata cu o spatula, si am asezat-o pe marginea tortului ,cand ciocolata se intarise putin si nu mai curgea.Am dat la rece si apoi am dezlipit usor hartia.Tot pe hartie de copt am facut si acele decoratiuni si am asezat alaturi de cateva incrustatii de frisca.

Cam asta e.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata si fructe de padure-0
Tort cu ciocolata si fructe de padure-1
Tort cu ciocolata si fructe de padure-2
Tort cu ciocolata si fructe de padure-3
Tort cu ciocolata si fructe de padure-4
Tort cu ciocolata si fructe de padure-5
Tort cu ciocolata si fructe de padure-6
Tort cu ciocolata si fructe de padure-7

COMENTARII (18)

Sim0na

Sim0na 1

12.03.2012, 20:50

Super bun!

giorgi

giorgi 1

13.03.2012, 20:19

Multumesc!Multumesc!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:35

:

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!