Tort cu ciocolata si fructe de padure

de giorgi in Torturi, 11 Mar 2012 | 6132 vizualizari

 

Arata frumos si bun de nu va spun!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca prajita si maruntita
  • bicarbonat
  • lamaie
  • sare

Crema de ciocolata

  • 250 gr smantana dulce
  • 200 gr ciocolata

Crema cu fructe de padure

  • doua iaurturi mari
  • doua pliculete gelatina (20 gr)
  • un borcanel mic de peltea de coacaze sau gutuie
  • lichior de fragute
  • o punga fructe de padure congelate

Sirop:

  • o cana cu apa se fierbe cu trei linguri de zahar pana acesta se topeste.Se pun esente de care dorim.Eu am pus vanilie.

Decor:

  • o ciocolata 
  • frisca (cateva linguri)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si fructe de padure:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de zare si se adauga zaharul ,batandu-se pana la obtinerea unei spume tari.Se pun galbenusurile omogenizate in care s-a adaugat coaja de lamaie.Se pune faina si nucile,lingura cu lingura,amestecandu-se usor .Se adauga si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Se coace in forma de tort unsa cu unt cam 20 min  la foc potrivit.

Crema de ciocolata:

250 gr frisca lichida sau smantana dulce  impreuna cu ciocolata rupta bucatele se pun pe baie marina pana se topeste ciocolata.Se amesteca pana se formeaza o crema subtire.Se da la frigiser vreo doua ore.Se ia apoi si se mixeaza pana la obtinerea unei creme consistente.

Peste blatul pus inapoi in forma de blat,insiropat si inconjurat cu hartie de copt, se toarna crema de ciocolata si se da la frigider pana se intareste.

Se purcede la executarea cremei nr.2,cu fructe

Crema cu fructe:

Se hidrateaza gelatina cu compot sau apa.Se pune vasul in care e, in altul cu apa fiarta, pana aceasta se topeste.

Iaurturile se amesteca cu pelteaua si lichior de fragute.

In gelatina topita punem cateva linguri din compozitia cu iaurt apoi o amestecam pe toata,cele doua.

Se toarna peste crema de ciocolata ,se pun si fructele congelate pe toata suprafata tortului si se da la rece.

Cand s-a intarit ,se decoreaza.

Eu am facut benzi de hartie de copt pe care am pus ciocolata topita,nivelata cu o spatula, si am asezat-o pe marginea tortului ,cand ciocolata se intarise putin si nu mai curgea.Am dat la rece si apoi am dezlipit usor hartia.Tot pe hartie de copt am facut si acele decoratiuni si am asezat alaturi de cateva incrustatii de frisca.

Cam asta e.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu zmeura si ciocolata