Tort de ciocolata si nuca de cocos

de Maria68 in Torturi, 15 Mar 2012 | 6816 vizualizari

 

In data de 13 martie a fost ziua de nastere a mamei-soacre(buni Cora)si pentru acest eveniment am pregatit acest minunat si delicios tort:) .... si cum la data respectiva eu am fost plecata din localitate , am sarbatorit in avans!......iar reteta am reusit doar azi sa o postez.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 70 gr zahar pudra
  • 5 linguri ulei
  • 60 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri pline de faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 700ml lapte
  • 6 linguri de zahar
  • 80 gr nuca de cocos
  • 200ml frisca
  • 10gr gelatina
  • 2 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • 100ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 esenta de migdale  
  • Ornat:
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 gr nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si nuca de cocos:

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, amestecam dupa care adaugam si cacao. Mixam, apoi adaugam praful de copt si o lingura de faina. Batem albusurile cu cele 8 linguri de zahar, pana ce devine o spuma tare. Adaugam doua linguri de spuma la galbenusuri, amestecam cu o paleta de jos in sus si incorporam 3 linguri de faina, apoi iar amestecam doua linguri de spuma si incorporam 4 linguri de faina, apoi amestecam restul de albusuri.

Daca se amestecam toata faina o data, aluatul era prea tare ca sa se incorporeze albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si coacem in cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie in trei.


Pentru crema: Se fierb budincile conform intructiunilor de pe pachet. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, apoi se dizolva si se adauga la budinca un pic calduta. Amesteca si lasam sa se raceasca, intre timp batem frisca cu doua linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema, adaugam nuca de cocos si frisca batuta.


Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul, se raceste si se adauga esenta de migdale.Pentru asamblare, se insiropeaza blaturile, crema se imparte in doua si ungem cu ea blaturile. Normal ar fi trebuit sa ung si marginile, dar ca sa nu refuze copii tortul ,am preferat sa le las simple (cum zicea Andrada.....e prea mult alb) si spre surprinderea mea , l-au mancat cu o pofta.....:)!!!!


Iar eu in loc de cacao, am pudrat cu scortisoara.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sim0na 1

16.03.2012, 19:55

O portie este a mea!!!

Maria68 1

16.03.2012, 20:57

Va multumesc din suflet dragele mele pentru comentarii , scuze ca nu v-am raspuns la ele, dar tocmai de ziua mamei soacre am fost operata.. si inca nu sunt revenita pe deplin.Inca o data va multumesc

monik80 1

20.03.2015, 15:41

fffff bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Toffifee