Tort cu ciocolata si lapte condensat

de La Ancuta in Torturi, 29 Noi 2011 | 15094 vizualizari

 

Tortul de astazi este cu dedicatie speciala pentru puiutul meu Dragos - Andrei :-*. La multi ani tuturor sarbatoritilor!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g gris
  • 40 g cacao
  • 125 ml ulei
  • 25 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura miere
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru uns foile:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si lapte condensat:

Blat:

Mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc. Separat amestecam faina, praful de copt, cacaoa si grisul macinat apoi le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam treptat laptele apoi uleiul si la final mierea. Amestecam pana se omogenizeaza. Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporam in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus.

Impartim compozitia in trei si coavem trei foi in tava (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem foile la foc potrivit timp de 15 minute. Scoatem din tava cu tot cu hartie. Indepartam hartia doar dupa ce foile s-au racit complet. Nu suprapunem foile.

Pentru uns foile topim ciocolata impreuna cu frisca si untul iar apoi lasam la racit. Impartim compozitia in doua si ungem doua din cele trei foi.

Crema:

Amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte. Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece apoi o adaugam in 50 ml de lapte si o dizolvam la foc mic (nu se fierbe!). Dam de pe foc si adaugam cateva linguri din laptele condensat peste gelatina. Amestecam dupa fiecare lingura. Adaugam apoi gelatina peste restul de lapte condensat si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam mierea si vanilia si amestecam.

Batem smantana pentru frisca si treptat o adaugam peste compozitia de lapte condensat.

Pe un platou asezam un blat uns cu ciocolata iar deasupra intindem jumatate din crema. Eu am montat inelul de tort in jurul blatului. Peste crema asezam cel de-al doilea blat uns cu ciocolata si restul de crema. Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pana preparam glazura.

Glazura:

Topim ciocolata la foc mic imreuna cu frisca si untul. Lasam sa se raceasca pana ajunge la consistenta unei smantani groase. Intindem glazura pe tort (fara a imbraca si margimile) si dam la frigider pana se intareste.

Marginile tortului le finisam cu frisca batuta si apoi ornam dupa preferinte. Eu am ornat doar cu cateva moate de frisca.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

La Ancuta 1

03.02.2012, 23:27

Giorgia ma bucur ca ti-a placut. Cred ca il repet si eu in weekend

Ancutsa 1

07.05.2019, 15:50

Delicios!

CatalinaCarsin 1

21.02.2020, 18:58

excelent !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Hello Kitty