Tort cu cirese si crema de ciocolata alba

de Lau in Torturi, 8 Ian 2017 | 7591 vizualizari

 

Nu puteam sarbatori 1000 de Rețete fără un tort

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • 1 praf d ecopt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 500 g cirese
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • frisca
  • cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si crema de ciocolata alba:

Blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, la final, adaugam esenta de vanilie, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam 1/2 compozitie,1/2cirese(fara samburi), compozitia de blat si restul de cirese.

Dam tava la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine, dupa care taiem blatul in 3 foi.

Crema

Intr-un ibric, adaugam 200 ml frisca si ciocolata rupta bucatele, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.

Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, cateva ore dupa care o mixam.

Restul de frisca o mixam, adaugam crema de ciocolata si la final, adaugam esenta de vanilie, amestecam bine.

Ansamblare-foaie de blat insiropam-crema-foaie-sirop-crema-foaie-insiropam si dam la frigider 1 ora, dupa care decoram dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu nuca si frisca