Tort cu cirese si crema de ciocolata alba

de Lau in Torturi, 8 Ian 2017 | 1156 vizualizari

 

Nu puteam sarbatori 1000 de Rețete fără un tort

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • 1 praf d ecopt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 500 g cirese
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • frisca
  • cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si crema de ciocolata alba:

Blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, la final, adaugam esenta de vanilie, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam 1/2 compozitie,1/2cirese(fara samburi), compozitia de blat si restul de cirese.


Dam tava la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca bine, dupa care taiem blatul in 3 foi.


Crema


Intr-un ibric, adaugam 200 ml frisca si ciocolata rupta bucatele, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.


Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, cateva ore dupa care o mixam.


Restul de frisca o mixam, adaugam crema de ciocolata si la final, adaugam esenta de vanilie, amestecam bine.


Ansamblare-foaie de blat insiropam-crema-foaie-sirop-crema-foaie-insiropam si dam la frigider 1 ora, dupa care decoram dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Lau 1

17.01.2017, 08:03

ancutsa 1

17.01.2017, 22:40

Foarte frumos tortul! La cat mai multe retete!

Lau 1

20.01.2017, 15:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de fructe de padure si ciocolata