Tort cu cirese si crema de ciocolata alba

de Lau in Torturi, 8 Ian 2017 | 2477 vizualizari

 

Nu puteam sarbatori 1000 de Rețete fără un tort

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • 1 praf d ecopt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 500 g cirese
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • frisca
  • cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si crema de ciocolata alba:

Blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, la final, adaugam esenta de vanilie, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam 1/2 compozitie,1/2cirese(fara samburi), compozitia de blat si restul de cirese.


Dam tava la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca bine, dupa care taiem blatul in 3 foi.


Crema


Intr-un ibric, adaugam 200 ml frisca si ciocolata rupta bucatele, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.


Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, cateva ore dupa care o mixam.


Restul de frisca o mixam, adaugam crema de ciocolata si la final, adaugam esenta de vanilie, amestecam bine.


Ansamblare-foaie de blat insiropam-crema-foaie-sirop-crema-foaie-insiropam si dam la frigider 1 ora, dupa care decoram dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Lau 1

17.01.2017, 08:03

Ancutsa 1

17.01.2017, 22:40

Foarte frumos tortul! La cat mai multe retete!

Lau 1

20.01.2017, 15:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei ciocolate