Tort cu crema caramel si vanilie

de loredanaaa in Torturi, 12 Mar 2013 | 3297 vizualizari

 

Am facut 2 torturi,deoarece am avut 2 randuri de invitati ,ziua o parte ,si seara altii.Asa m-am decis sa fac 2 torturi.Blatul preparat in casa mi-a placut mai mult,celalalt este din foi cumparate.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 300 g zahar
  • 160 g faina alba
  • 4 linguri amidon alimentar
  • sirop
  • crema facuta sau cumparata.
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si vanilie:

Foile pentru blat:


Faina se amesteca cu amidonul ,daca nu folositi amidon, atunci puneti 200g de faina.


Separati albusurile de galbenusuri.Jumatatea din cantitatea de zahar o puneti peste galbenusuri.


Albusurile se bat spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat restul de zahar. Se bat bine pana intoarceti bolul si nu curg.


Bateti galbenusurile bine, pana se fac spuma alba si cresc in volum de 3 ori.


O treime din cantitatea de albus batut se amesteca atent cu galbenusurile. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.


Peste compozitia de mai sus se adauga faina amestecata cu amidon prin amestecari lente.


Albusurile se adauga la compozitia de mai inainte. Amestecati foarte atent, de sus in jos in nici un caz nu faceti miscari circulare.


Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii , turnati compozitia si o introsduceti in cuptorul preincalzit.In primele 15 minunte nu deschideti cuptorul,cand e rumenit faceti testul cu scobitoarea.


Sa nu va speriati daca pandispanul se ridica mult la cuptor, iar dupa ce se raceste se mai lasa.


Il lasati sa se raceasca.


E bine sa-l lasati mai multe ore(cam minim 8 ore) si apoi sa-l taiati.Cel mai bine sa-l faceti seara, iar a 2-a zi sa-l ornati.


Se insiropeaza foile cu un sirop facut din zahar ars.


Pe prima foaie se pune crema(crema caramel).


Eu am folosit crema cumparata caramel si crema de vanilie ,care le-am preparat dupa instructiunile de pe cutie.


Insiropati a doua foaie .


Intindeti crema pe a doua foaie(crema de vanilie),din nou sirop pe a treia,crema ,iar ultima se termina cu foaia insiropata


Se orneaza cu frisca si de jur imprejur am pus jumatati de piscoturi



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

loredanaaa 1

12.03.2013, 23:00

multumesc rocsi

Bya Ralu 1

13.03.2013, 01:19

foarte frumos

loredanaaa 1

19.03.2013, 00:28

multumesc bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars