Tort cu crema de banane

de Lau in Torturi, 1 Sep 2011 | 4405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • CREMA
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 2 banane
  • 200 g zahar
  • DECOR
  • frisca
  • 1 banana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de banane:

Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina. Dam drumul la cuptor.

BLAT-Separam albusul de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul, adaugam faina, coaja de la o lamaie data prin razatoare. Amestecam usor, apoi compozitia o turnam in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in 3

CREMA-mixam smantana cu zaharul. Bananele le pisam cu blenderul si adaugam frisca, apoi omogenizam

ASAMBLARE-asezam prima foaie -o insiropam-adaugam jumatate din crema-foaie-insiropam-crema ramasa-foaie- insiropam-adaugam frisca si ornam cu banane

Eu am amestecat 3 linguri de frisca cu 2 linguri de cocos rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iubire venetiana