Tort cu crema de branza

de Oana in Torturi, 3 Mai 2009 | 8062 vizualizari

 

Va place combinatia de branza, visine si ciocolata?? atunci va invit sa faceti un desert racoros si delicios! Asta a fost o pofta de-a mea de cand eram insarcinata :)

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort (jumatate de cantitate)
  • o punga de visine congelate
  • 2-3 linguri de zahar
       Crema:
  • un pachet de branza de vaci
  • un pahar cu zahar pudra
       Glazura:
  • o ciocolata amaruie
  • un sfert de cana de frisca lichida
  • un sfert de pachet de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza:

Blatul tortului este pandispanul cu suc de portocale, toate cantitatile fiind reduse la jumatate. Avem nevoie de o punga de visine congelate, pe care le lasam la dezghetat intr-o sita. Cand sunt moi punem 2-3 linguri de zahar peste ele si asteptam sa se stranga sucul de visine cu care vom insiropa blaturile. e bine sa incepem cu visinele, apoi sa facem blatul tortului.


Buuun. Cand blatul s-a racit, il taiem pe jumate si il insiropam cu sucul de la visine. Trebuia mai mult, dar nu m-am abtinut si am baut din el :))


Apoi facem crema. Batem cu mixerul branza si turnam putin cate putin din zahar, pana devine cremoasa. Scurgem bine de tot visinele si le amestecam cu crema de branza. Mai pastram doar cateva pentru decor.


Acum e simplu: punem crema intre cele doua blaturi, mai luam o gurita de suc de visine si ne apucam de glazura. Intre timp punem tortul putin la rece.


Punem intr-un vas frisca si o incalzim putin, apoi adaugam ciocolata cubulete si amestecam pana se topeste, fara a fierbe compozitia. Lasam putin la rece si apoi punem untul. Amestecam pana se topeste si el si batem putin cu mixerul. Dupa ce s-a mai racit putin o putem pune peste tortulet, il decoram cu visinele oprite si il lasam o ora la rece.


Prima felie e a mea!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

rivka 1

18.09.2009, 20:18

Arata bine cred ca e si foarte foarte bun!
Imi plac prajiturile astea, si eu fac des asa cu crema facuta din budinca , sa stii ca il fac si eu Oana!
asa cu branza, cred ca e foarte foarte bun!

Oana 1

19.09.2009, 16:16

Rivka, e excelent! Tortuletul asta a fost facut pe moment, inventat Eram insarcinata si nu mai puteam dupa combinatie de visine, branza de vaci si ciocolata Sa-mi spui cum ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de oua, frisca si fructe