Tort cu crema de branza, afine si ciocolata

de Criss in Torturi, 20 Noi 2013 | 7688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Bilute de branza si cocos: 
  • 250 g branza dulce de vaca 
  • 50 g nuca de cocos 
  • 50 g zahar 
  • 2 galbenusuri de ou 
  • 3 linguri de amidon
  • Blat de ciocolata: 
  • 4 oua 
  • 4 linguri zahar 
  • 50 g ciocolata topita
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri faina 
  • 2 linguri amidon 
  • 3 linguri cacao 
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • Crema de branza
  • 350 g branza de vaca
  • 4 linguri zahar pudra(sau dupa gust)
  • 300 g afine (din congelator)
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 300 ml frisca batuta
  • Glazura
  • 150 g ciocolata (am pus 100 cu lapte si 50 neagra)
  • 50 ml frisca lichida
  • Bordura:
  • 100 g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza, afine si ciocolata:

Se amesteca branza cu zaharul, galbenusurile, nuca de cocos si amidonul, se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul si uleiul, apoi se adauga ciocolata topita, faina amestecata cu amidon, cacao si praf de copt. Rezulta o compozitie densa si vartoasa dar care va deveni pufoasa si aerata in momentul in care se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura. Se toarna compozitia de ciocolata peste bilele de branza si se coace prajitura la foc mic in cuptorul preincalzit 30 minute. (Se incearca cu o scobitoare, pentru siguranta.)


Pentru crema, se hidrateaza gelatina in apa.


Afinele decongelate se zdrobesc cu blenderul vertical sau doar cu o furculita, daca va place sa ramana si fructe intregi in crema. Branza se amesteca cu 4 linguri zahar pudra si se bate cu mixerul. Se pun afinele peste branza, se amesteca, apoi se adauga frisca batuta. Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi impreuna cu 150 ml frisca lichida. Cand s-a topit, se adauga gelatina hidratata in putina apa. Se amesteca bine pana cand toata gelatina s-a dizolvat. Se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa nu mai fie fierbinte, apoi se toarna peste crema de branza.Pe o tava se pune inelul detasabil, se aseaza blatul si peste blat se pune crema de branza.


Se pune tortul in frigider pentru 2 ore, dupa care se scoate inelul, se toarna deasupra glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatie si preferinta.


Eu am facut o bordura gen dantela, din ciocolata neagra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza, afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

anamariacraciun 1

05.12.2013, 20:28

Arata foarte bine tortul! imi poti spune ce dimensiune are forma pentru tort?

ramona_manoliu 1

27.06.2014, 10:39

Vai cum arata!!!!

janette 1

27.06.2014, 10:40

Cum a-ti procedat cu decorul de pe marginea tortului???

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si fructe