Tort cu crema de branza si capsuni

de diana_k in Torturi, 25 Feb 2014 | 5781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 10g praf de copt
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • pentru crema de branza:
  • 500 g branza dulce bine scursa
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 10 g zahar vanilat
  • pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • in plus:
  • 500 g capsuni
  • 20 g gelatina rosie-tort gelee
  • 400 ml apa
  • 4 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si capsuni:

blatul: Abusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Cand s-a formato spuma densa, ce nu curge de pe paletele mixerului se adauga galbenusurile, se mai mixeaza putin apoi se adauga uleiul si laptele. La final se incorporeaza faina cernuta si praful de copt. Se amesteca compozitia usor cu o lingura si se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace blatul pana se desprinde de pe marginile tavii si trece testul cu scobitoarea: se inteapa mijlocul blatului, cu o scobitoarea si daca iese curata inseamna ca baltul este copt, daca ramane compozitie pe ea, blatul mai trebuie lasat la cuptor. Se lasa la racit si se taie in trei felii.


crema: Frisca se bate cu mixerul. Branza se mixeaza cu blenderul vertical impreuna cu putina frisca lichida pana devine o crema spumoasa fara cocoloase. Se adauga frisca,zaharul pudra, zaharul vanilat, sucul de lamaie si cateva bucatele de capsuni. Eu am adaugat si putin suc lasat de fructe pentru ca era prea densa crema.


sirop:Se fierbe apa cu zaharul pana se topeste si obtinem un sirop gros, se lasa la racit si se adauga esenta de vanilie. Se insiropeaza blatul cu siropul rece. Se umple blatul de tort insiropat cu crema si se da la rece pentru o ora.


Capsunile se pun la scurs, apoi se aranjeaza pe tort. Peste sucul lasat de capsuni se toarna apa pana obtinem 400ml lichid. In acest suc se dizolva gelatina si zaharul si se pune pe foc mic pana da sa fiarba, se da deoparte si se turnam putin cate putin peste tort.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Teo 1

25.02.2014, 21:34

E tare elegant,are ''rochie''rosie!

laura_n 1

26.02.2014, 20:05

yuuum! yuuum!

kukibella 1

04.06.2014, 21:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

RETETA RECOMANDATA
Tort cupola cu branza de vaci si fructe