Tort cu crema de branza si cirese amare - Bucataras Senzational

de Dea_Dea in Torturi, 13 Iun 2013 | 3016 vizualizari

 

Pentru ca este si sarbatoare si am avut onoarea de a deveni BUCATARAS SENZATIONAL , va invit la un rasfat dulce :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 400 gr branza
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr cirese amare fara sambure
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • GLAZURA
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura cacao
  • ORNAT :
  • Frisca si ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si cirese amare - Bucataras Senzational:

BLAT:

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se pune cacaoa, faina si praful de copt amestecate. Se pune in tava (24 cm) unsa si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit pe gratar.

CREMA:

Branza cu esenta de vanilie si zaharul se pune la blender, se  face pasta. Gelatina se hidrateaza conform instructiunilor de pe ambalaj. Frisca se bate. Ciresele se curata de os. Gelatina se pune peste branza, se omogenizeaza, se adauga frisca, se amesteca iar la final ciresele si se amesteca din nou.

SIROP:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

GLAZURA:

200 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de rom. In castron se pune amidonul si cacaoa si se dizolva cu 50 ml lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste se adauga amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa.

Asamblare:

Se taie blatul in doua, se pune o parte in tava in care s-a copt , se insiropeaza , se pune crema , iar deasupra partea cealalta de blat insiropat. Se da la frigider pana facem glazura. Apoi se scoate si se toarna glazura calduta si se da la frigider iarasi 30 min -1 ora.

POFTA BUNA!!!!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine si alte fructe.

2

La glazura se poate folosi budinca de ciocolata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si cirese amare - Bucataras Senzational" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Lau 1

14.06.2013, 14:33

foarte bunnn

JamilaCuisine 1

14.06.2013, 15:11

Felicitari! Arata foarte bine tortul

mihaelar63 1

14.06.2013, 17:05

Ce dragut , felicitari

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Tort cupola cu branza de vaci si fructe