Tort cu crema de branza si cirese amare - Bucataras Senzational

de Dea_Dea in Torturi, 13 Iun 2013 | 1773 vizualizari

 

Pentru ca este si sarbatoare si am avut onoarea de a deveni BUCATARAS SENZATIONAL , va invit la un rasfat dulce :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 400 gr branza
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr cirese amare fara sambure
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • GLAZURA
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura cacao
  • ORNAT :
  • Frisca si ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si cirese amare - Bucataras Senzational:

BLAT:


Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se pune cacaoa, faina si praful de copt amestecate. Se pune in tava (24 cm) unsa si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit pe gratar.


CREMA:


Branza cu esenta de vanilie si zaharul se pune la blender, se face pasta. Gelatina se hidrateaza conform instructiunilor de pe ambalaj. Frisca se bate. Ciresele se curata de os. Gelatina se pune peste branza, se omogenizeaza, se adauga frisca, se amesteca iar la final ciresele si se amesteca din nou.


SIROP:


Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


GLAZURA:


200 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de rom. In castron se pune amidonul si cacaoa si se dizolva cu 50 ml lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste se adauga amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa.


Asamblare:


Se taie blatul in doua, se pune o parte in tava in care s-a copt , se insiropeaza , se pune crema , iar deasupra partea cealalta de blat insiropat. Se da la frigider pana facem glazura. Apoi se scoate si se toarna glazura calduta si se da la frigider iarasi 30 min -1 ora.


POFTA BUNA!!!!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine si alte fructe.

2

La glazura se poate folosi budinca de ciocolata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si cirese amare - Bucataras Senzational" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Lau 1

14.06.2013, 14:33

foarte bunnn

JamilaCuisine 1

14.06.2013, 15:11

Felicitari! Arata foarte bine tortul

mihaelar63 1

14.06.2013, 17:05

Ce dragut , felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Tort Kilimanjaro