Tort cu crema de branza si frisca

de delia64 in Torturi, 5 Mar 2014 | 2579 vizualizari

 

Este tare gustos si racoros acest tort .
Prietene mea Crinuta imi trimite din cand in cand branza dulce de vaca facuta de ea . Si cum ne plac prajiturile cu branza mereu inventez cate ceva .
Ii multumesc prietenei mele pentru bunatatea de branza .

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zaha tos
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • zeama de la o jumate lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 500 gr .branza de vaci
  • 5 linguri zahar pudra
  • 50 gr. stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o portocala taiata marunt
  • 2 oua intregi
  • Pentru ornat
  • 500 gr. frisca
  • visine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si frisca:

Facem un blat din cele 8 oua , zaharul , faina ,praful de copt stins in zeama de lamaie , zaharul vanilat si praful de sare .


Punem compozitia de mai sus intr-o tava dreptunghiulara si o introducem in cuptorul incalzit la temperatura de 180 de grade C.


Dupa aproximativ 30 de minute scoatem tava din cuptor si facem testul cu scobitoarea .Daca este copt blatul il lasam la racit .


Amestecam branza de vaci cu zaharul pudra , stafidele ,zaharul vanilat , portocala taiata marunt si cele 2 oua .


Batem frisca . Taiem blatul racit in doua parti .


Punem jumate de blat peste care asezam crema de branza , a doua parte si ornam cu frisca si visine .


Pofta buna !!!



 

TIPS-URI

1

Tortul se poate orna cu portocale sau fructele preferate .

2

Blatul se poate insiropa cu zeama de la compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

delia64 1

05.03.2014, 19:46

A fost bun fetelor !

mihaelar63 1

06.03.2014, 02:26

Bun De tot !!!

_Alina_ 1

06.03.2014, 11:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cupola cu branza de vaci si fructe