Tort cu crema de branza si jeleu de portocale

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2013 | 1702 vizualizari

 

Un tort fresh !!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura unt topit
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri amidon
  • jumate de plic praf de copt
  • CREMA:
  • 250 gr. crema de branza
  • 150 gr iaurt
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml suc de portocale,
  • 4 linguri zahar
  • JELEU:
  • 700 ml suc de portocale
  • 2 budinci de vanilie
  • 4 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si jeleu de portocale:

Sii...


BLAT:


Ouale , zaharul si sarea se bat bine cu mixerul( cam 10 min.), se adauga esenta de vanilie si untul topit. Apoi se incorporeaza faina, amidonul,si praful de copt care au fost amestecate in prealabil. Se coace in tava cu diametrul de 28, unsa cu margarina timp de 40-50 min la foc potrivit.


Tortul l-am asamblat in tava cu pereti detasabila



CREMA:


Se mixeaza branza, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie. Se prepara gelatina, se bate frisca. Gelatina se toarna peste compozitia cu branza omogenizand apoi se adauga frisca batuta , se amesteca bine si se pune peste blat si se da la frigider.



SIROP:


Se pune sucul cu zaharul la fiert , pana se topeste zaharul. Se raceste si se insiropeaza blatul.


JELEU:


Budinca , zaharul si 100 ml de suc de portocale se pun in castron si se amesteca cu telul . Celalalt suc ramas se pune la fiert, cand fierbe se toarna budinca, se lasa pana se ingroasa putin, Se pune la racit pana devine caldut, apoi se toarna peste branza, se acopera cu folie transparenta si se da la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Miha 1

21.03.2013, 20:33

te rog redacteaza corect reteta pentru a putea fi aprobata in site. Exista rubrici separate pentru ingrediente, mod de preparare etc... Multumesc!

Dea_Dea 1

21.03.2013, 22:55

Miha am rectificat!! Sa imi spui daca este bine!!

Rocsi 1

22.03.2013, 13:16

Ce frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Garfield